Görme Engelliler Kayak Korkusunu 1 Saatte Yendi - Son Dakika
Güncel

Görme Engelliler Kayak Korkusunu 1 Saatte Yendi

Görme Engelliler Kayak Korkusunu 1 Saatte Yendi

Erciyes Engelliler Kar Festivali’ne katılan, 7 görme engelli vatandaş, 1 saatlik kayak eğitiminin ardından sergiledikleri kayak performansıyla normal kayakçılara taş çıkarttı.

05.04.2015 16:58

Erciyes Engelliler Kar Festivali'ne katılan, 7 görme engelli vatandaş, 1 saatlik kayak eğitiminin ardından sergiledikleri kayak performansıyla normal kayakçılara taş çıkarttı.

Her sene geleneksel düzenlenen Erciyes Engelliler Kar Festivali'nde düzenlenen bugünkü yarışlara, 7 görme engelli yarışmacı katıldı. Yarışma öncesinde daha önce hiç kayak yapmamış olan 7 yarışmacıya 1 saate yakın kayak eğitimi verildi. Görme engelli vatandaşlar için hazırlanan pistlerde yarışmacılar, eğitmenleriyle hazır bulundu. Eğitmenleri, yarışmacılar yüz yüze bir pozisyonda kayarak parkuru tamamladı. Her eğitmen, kendi yarışmacısını sesiyle yönlendirerek pisti sorunsuz bir şekilde tamamlamasını sağladı.

Hayatında ilk defa kayak yapan görme engelli yarışmacı Ümit Selçuk, yarışma hakkındaki düşüncelerini anlattı. Selçuk, daha önce kayak korkusu olduğunu söyleyerek, korkusunu 1 saatte aştığını ifade etti. Selçuk, "Kayak biz görme engelliler için çok zor bir spor. Görme sorunumuz var. Fakat bizler zorlukların üstesinden gelmeyi bilen bir milletiz. Bizlerde bu zorlukların üstesinden gelmek için buraya geldik. Bize güvenenleri yalnız bırakmadık. Burada gelip kaydık. Bize yardımcı olan bütün hocalarıma teşekkür ediyorum. Kaymak bizim için çok değişik bir duygu. Buraya geldiğimizde kaymak bize korkutucu geliyordu. Fakat sadece 1 saatte biz bu kaymayı öğrendik ve korkumuzu yendik. Biz bunu korku sanmışız. Bir saatlik korkuymuş" diye konuştu.

Ayrıca yarışlar öncesi bir konuşma yapan Kayseri Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, "Böyle güzel bir etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Aslında engeller insanların kafasında ve ön yargılarındadır. Engelli vatandaşlarımı bize güzel etkinlikler gösterdi .Onlarında yaşam içerisinde her şey haklarıdır" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın da konuşmasında, "Engelli kardeşlerimizle ayda en az bir defa buluşuyoruz. Hepsinin hayata bağlılığı noktasında gösterdiği gayretler bizleri hayrete düşürüyor. Bu nokta da bize sadece onlar için fiziki ortamlar hazırlamak düşüyor. Onlar kendi hayatlarını kendileri devam ettiriyorlar. ve bir çizgide bize de çok önemli dersler veriyorlar. Hepsini ayrı ayrı kutluyorum. Bu festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu tarz etkinliklere ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyleyen Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da, "Geleneksel olarak yapılması artık şart olmuş, bu festivalin kazasız ve belasız sona ermesinden mutluluk duyduk. Gururluyuz şehir içinden ve şehir dışından buraya teşrif ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Engelliler için ne yapsak azdır. Hepimiz potansiyel engelliyiz. O yüzden engelli engelsiz diye ayrım yapmak yanlış olur" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Görme Engelliler Kayak Korkusunu 1 Saatte Yendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement