Guardian Gazetesine "Hamas" İlanı Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Guardian Gazetesine "Hamas" İlanı Tepkisi

Guardian Gazetesine "Hamas" İlanı Tepkisi

Guardian, dünya liderlerine "Hamas'ı çocukları canlı kalkan olarak kullandığı için kınamaları" çağrısı yaptı. Birçok kesim ilana tepki gösterdi.

11.08.2014 14:15  Güncelleme: 16:16

Nobel ödüllü Yahudi yazar Elie Wiesel'in kaleme aldığı ve İngiliz Guardian gazetesinin bugünkü sayısında tam sayfa yer verdiği Hamas ile ilgili ilan İngiltere'de tepkiye neden oldu.

"MÜSLÜMAN ÇOCUKLAR CANLI KALKAN OLARAK KULLANILIYOR"

İlanda, "Ömrüm boyunca Yahudi çocukların ateşe atıldığını gördüm, şimdi de Müslüman çocuklar canlı kalkan olarak kullanılıyor" ifadelerini kullanan 85 yaşındaki Wiesel, İngiltere Başbakanı David Cameron'ı ve dünya liderlerini "Hamas'ı çocukları canlı kalkan olarak kullandıkları için" kınamaya çağırdı.

İLANA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

İlanda, elinde füze tutan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan bir askerin fotoğrafına da yer verildi. İngiltere'de savaş karşıtı eylemler düzenleyen "Stop the War Coalition" ve "Palestine Solidarity Campaign" gibi gruplar ilana tepki gösterdi. Filistin yanlısı kuruluşlar ve gruplar, Guardian gazetesine kınama mektubu göndererek, ilanda İsrail'in Gazze saldırılarına karşı çıkanların "çocuk katili gibi gösterildiğini" belirttiler.

"MİDE BULANDIRICIDIR"

Mektupta, "Guardian'ın bu yanlış ve yanlı ilana yer vermesini kınıyoruz. Bunun özellikle İsrail'in Gazze bombardımanı sonucu 400'e yakın çocuk öldürülmüşken yapılması mide bulandırıcıdır" denildi.

Times gazetesi ise ilanı "aktarılan görüşler çok baskın olduğu ve Times okuyucularında endişeye neden olabileceği" gerekçesiyle basmadığını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Guardian Gazetesine 'Hamas' İlanı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement