Gulet Tekne ile İnsan Kaçakçılığında 3 Ukraynalı Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Gulet Tekne ile İnsan Kaçakçılığında 3 Ukraynalı Tutuklandı

Gulet Tekne ile İnsan Kaçakçılığında 3 Ukraynalı Tutuklandı

MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'nde, yasa dışı yollardan 'gulet' tipi gezi teknesiyle Yunanistan'ın Rodos Adası'na geçmeye çalışan 20 mülteci ve Ukrayna uyruklu 3 organizatör, sahil güvenlik tarafından yakalandı.

07.08.2016 18:42

MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'nde, yasa dışı yollardan 'gulet' tipi gezi teknesiyle Yunanistan'ın Rodos Adası'na geçmeye çalışan 20 mülteci ve Ukrayna uyruklu 3 organizatör, sahil güvenlik tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen organizatörler tutuklandı.

Devriye görevi yapan Marmaris Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri dün gece yarısı, Dalaman İlçesi Kapıdağı Adası yakınlarında gulet tipi tekne içerisinde mülteciler olduğunu belirledi. Durulan teknedeki 3'ü Suriye, 16'sı Irak, ve 1'i de İran uyruklu 20 mülteci kurtarıldı. Teknedeki organizatör oldukları ileri sürülen Ukrayna uyruklu Serhii Leshchou, Ostap Isak ve Nadia Astakova gözaltına alındı.

Kaçaklar jandarmadaki işlemlerini ardından Muğla Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilirken, tercüman aracılığıyla ifadelerine başvurulan Ukraynalı organizatörler, bugün Ortaca Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyedeki ifadelerinde, tatil için kiraladıkları yatla gezerken kendilerine tutulan fenere yaklaştıklarında zor durumda olan 20 kişiyi görüp, yardım amacıyla teknelerine aldıklarını Marmaris'e götürürken de yakalandıklarını söyleyen üç organizatör, tutuklandı.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gulet Tekne ile İnsan Kaçakçılığında 3 Ukraynalı Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement