Gülşah Öğretmenin Katil Zanlısına, Ağırlaştırılmış Ömür Boya Hapis Cezası İstemi - Son Dakika
Güncel

Gülşah Öğretmenin Katil Zanlısına, Ağırlaştırılmış Ömür Boya Hapis Cezası İstemi

Gülşah Öğretmenin Katil Zanlısına, Ağırlaştırılmış Ömür Boya Hapis Cezası İstemi

Van'da öğretmenlik yaparken rapor alarak Konya'daki ailesinin yanına gelen 27 yaşındaki Gülşah Aktürk'ü tabanca ile başından vurarak öldürdüğü iddiasıyla eski sevgilisi 36 yaşındaki Hakan Başar, Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış...

15.01.2013 16:04

Van'da öğretmenlik yaparken rapor alarak Konya'daki ailesinin yanına gelen 27 yaşındaki Gülşah Aktürk'ü tabanca ile başından vurarak öldürdüğü iddiasıyla eski sevgilisi 36 yaşındaki Hakan Başar, Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemi ile yargılanacak.

Van'dan rapor alıp Konya'ya ailesinin yanına gelen Gülşah Aktürk, geçen 6 Aralık günü merkez Selçuklu İlçesi Şeyhşamil Mahallesi Türkü Sokak'ta evlerinin yakınında yeniden birlikte olma ve evlenme teklifini reddettiği Hakan Başa,r tarafından tabanca ile vurularak öldürüldü. Otomobille kaçan Başar da kısa sürede polis tarafından yakalanıp tutuklandı.

Hakan Başar, hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Konya 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Hakan Başar'ın 'tasarlayarak adam öldürme', 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma ve taşıma' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla yargılanması istendi. Katil zanlısı Hakan Başar ile öğretmen Gülşah Aktürk'ün yaşadıkları olayların ayrıntılarıyla anlatıldığı iddianamede ikilinin bir yıla yakın arkadaşlık yaptıkları vurgulandı.

EVLENMEYİ DÜŞÜNMÜŞLER

İkilinin evlenmeyi düşünürken Aktürk'ün vazgeçtiği ve Başar ile görüşmeyi kestiği dile getirilen iddianamede, şüphelinin Aktürk'e yönelik ölümle tehdit eylemleri nedeniyle Van Aile Mahkemesi tarafından 'tedbir kararı' verildiği kaydedildi.

İddianamede, Gülşah Aktürk'ün annesi Mürüvvet ve babası Haşim Aktürk'ün, 5 Kasım 2012 tarihinde Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi vererek Hakan Başar'ın, "Ya benimsin ya toprağın, seni başkasına yar etmem" diye kızlarını tehdit ettiği ve ailenin Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na da başvuruda bulunduğu yer aldı.

ANNESİNİ DE TEHDİT ETTİ

Ayrıca Gülşah Aktürk'ün, yaşadığı olayların ardından 2 hafta sağlık raporu alarak Konya'ya geldiğinde ise Hakan Başar'ın, anne Mürüvvet Aktürk'ü cep telefonu ile arayıp, "Kızın nerede? Kızın bana dönmeli, yoksa onu öldürürüm. Yaşatmam, onu öldürmek benim boynumun borcu. Onun gibi büyük bir pislik bu hayatta yaşamamalı. Kızını öldürüp, sana bu acıyı yaşatacağım" diye tehditte bulunduğu iddiasıyla da savcılığa şikayette bulundukları belirtildi.

GÜLŞAH ÖĞRETMENİ PARA GÖNDERME BAHANESİYLE DIŞARIYA ÇIKARTMIŞ

Uzman çavuşluktan ayrılan Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde görev yapan Hakan Başar'ın izin alıp önce Ankara'ya, burada otomobil kiraladıktan sonra Konya'ya geldiği belirtildi. Başar'ın burada cep telefonuyla ATM'den kendisine para göndereceğini yönünde mesaj çektiği; Gülşah öğretmenin de parayı çekmek için evden çıktığı şeklinde mesaja karşılık vererek dışarı çıktığının saptandığı belirtildi.

OTOMOBİLİN İÇİNDEN ATEŞ ETTİ

İddianamede, Hakan Başar'ın, para çekmek için evden çıkan Gülşah Aktürk'ü takip edip, otomobille yanına yaklaştığı ve konuşmaya çalıştığı, aracın kapısı açarak binmesini istediği; Gülşah Aktürk'ün de araca binmeden eğilerek baktığı sırada tabancayla ateş ederek sağ omzundan yaraladığı anlatıldı. Kanlar içinde yere yığılan Gülşah Aktürk'ün, 'Beni kurtarın' diye bağırıp yardım istemesi üzerine Başar'ın ikinci kez tabancayla ateş edip başından vurduğu kaydedildi. Çevredekiler tarafından çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılmak istenen Gülşah Aktürk'ün yolda hayatını kaybettiği belirtildi.

Hakan Başar'ın ise ifadesinde, öldürdüğü Gülşah Aktürk'ün 'sadece sende yok, ben de var deyip silah çıkarttığı' öne sürdüğü, ancak yapılan inceleme Aktürk de tabanca bulunmadığının ortaya çıktığı belirtildi. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gülşah Öğretmenin Katil Zanlısına, Ağırlaştırılmış Ömür Boya Hapis Cezası İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement