Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize'de - Son Dakika
Güncel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize\'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, terör örgütünün devlete karşı silah kullanarak hiçbir hak elde edemeyeceğini söyledi.

06.08.2012 18:43

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, terör örgütünün devlete karşı silah kullanarak hiçbir hak elde edemeyeceğini söyledi.

AK Parti Rize İl Başkanlığı'nın iftar programına katılmak üzere Rize'ye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı program öncesi yapımı devam etmekte olan kamu yatırımlarında incelemelerde bulundu. İlk olarak Rize Valiliğini ziyaret ederek Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz'dan brifing alan Yazıcı, ardından tamamlanma aşamasında olan Rize Öğretmen Evi inşaatını ve bazı okul inşaatlarını yerinde inceledi.

Yazıcı, daha sonra AK Parti'ye ait Çalışma Ofisi'ni ziyaret ederek burada basın mensuplarının gündemli ilgili sorularını yanıtladı. Terör örgütünün silah kullanarak bir yere varamayacağını belirten Yazıcı "Çok üzülüyoruz. Üzüntümüz çok.

Terör örgütünün bir panik havası içerisinde hesap yapmadan sağa sola saldırarak gerçekleştirmek istediği bir eylem türü var. Güvenlik güçlerimiz istihbarat bilgilerini değerlendirmek sureti ile ülkenin birliği ve bütünlüğü noktasında canlarını feda ederek güvenliğimizi sağlıyorlar. Bir kez daha şehitlerimize rahmet diliyorum. Aileleri demiyorum çünkü tüm Türk milleti bu şehitlerimizin ailesidir. Bütün milletimize başsağlığı diliyorum. İnşallah daha acı yaşamayız.

Ama belli ki terör örgütünün gözü dönmüş . Bu yaptıkları ile temsil ettikleri kesime katkı sağlayacak veya o alanda daha fazla hak elde etmelerine yarayacak bir sonuç doğurmayacağını da biliyoruz. Tarihin hiçbir sürecinde hiçbir zaman bir terör örgütünün veya silahlı güçlerin devlete yönelik silah kullanmak sureti ile dar olduğuna inandıkları alanları genişleterek bir takım sosyal ve hak ve özgürlüklerin kullanım alanlarına dönük hak elde etmeleri mümkün değil" dedi.

RAMAZAN KAFASI İLE ÜRETİYORLAR

Yazıcı, Rize'ye yeni vali atanması ile ilgili bazı basın organlarında çıkan yanlış haberler ve isminin de bu iddialara karıştırıldığı yönündeki bir soruya

"Ben senden duydum. Gazetede okudum ama. Beni de işin içine kattığını senden duydum şimdi. Hani derler ya sağır duymaz uydurur.

Veya bir deli kuyuya bir taş atar bin akıllı çıkartamaz gibi. Ramazan çok önemli bir ibadet. Ama Ramazan aylarında insanlarımız orucun onlar üzerindeki tesiri ile veya şekerlerinin yükselmesi dolayısıyla da olabilir. Oturdukları yerlerden fazla üretim yapıyorlar. Yaptıkları bu üretimin dayanağı nedir bilemem.

Ben Rize'ye vali atanması ile ilgili süreci tabii ki başından beri biliyorum.

Ancak bu konuların hassasiyetini bilen bir siyasiyim. Bunları arkadaşlarım ile de paylaşmadım. Sadece bana sorduklarında, Başbakanımızın da ifade ettiği gibi Rize'ye gelecek valinin ilk valiliği olmayacağını, deneyimli bir valinin Rize'ye atanacağını söylemiştim. Nurullah bey'in Rize'ye atanacağını 25 gün öncesinden biliyordum" diye konuştu.

Gündoğdu Beldesi'nin Rize'ye bağlanmasına getirilen eleştirilen hizmet odaklı olmadığını belirten Bakan Yazıcı "Bu kararname ile ilgili burada görevli ve görevsiz değerlendirme yapanlar, bunun yanlış olduğuna ilişkin süreçleri sürdürme şeklinde görüş beyan edenler tamamen yanlış bir tutum içerisinde. Belediye Başkanını da bu akşam çağıracağım. Dikkatini çekeceğim. Bu yanlıştır şeklinde ki değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Gündoğdu'nun Rize'ye bağlanmasıyla ilgili kararnamenin yanlış olduğu yönündeki değerlendirmeler hizmet odaklı değildir" şeklinde konuştu. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement