Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması

"Sağlığı koruyamamışsanız, sağlık hizmetlerine erişim noktasındaki engelleri ortadan kaldırmamışsanız, bu alandaki sorunların giderilmesini dert edinmemişseniz, insanı riske alıyorsunuz demektir" "İnsan odaklı bir bakışımız var. İnsanı görmeyen, yüceltmeyen, dikkate almayan, hiçbir faaliyetin başarı şansı yok"

27.09.2013 21:17

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Sağlığı koruyamamışsanız, sağlık hizmetlerine erişim noktasındaki engelleri ortadan kaldırmamışsanız, bu alandaki sorunların giderilmesini dert edinmemişseniz, insanı riske alıyorsunuz demektir" dedi.

Bakan Yazıcı, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi poliklinik binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, hayat boyu öğrenmenin ve sağlığın önemine dikkati çekti.

21. yüzyılın en önemli karakteristik özelliklerinden birinin hayat boyu öğrenmek olduğunu ifade eden Yazıcı, "Öğrenmenin hiç yaşı, süresi yok. Hayat boyu öğreneceksin, bilgi üreteceksin. Bu çağ bilgi üretim çağı. Bilgi elbette ki çağın önemli gücü. Bilgi üretmek, herhalde mal üretmekle olmaz. Üniversite sadece bilgi üretmekle kalmayacak, elbette ki öğrenclerine, hedef kitlesine bilgi üretmenin yolunu araçlarını öğretecek" dedi.

İnsanın sağlığının yerinde olmaması halinde diğer hak ve özgürlüklerinin hiçbir anlam ifade etmeyeceğini dile getiren Yazıcı, "Sağlığı koruyamamışsanız, sağlık hizmetlerine erişim noktasındaki engelleri ortadan kaldırmamışsanız, bu alandaki sorunların giderilmesini dert edinmemişseniz, insanı riske alıyorsunuz demektir" diye konuştu.

Bütçeyi hazırlarken, en çok payı eğitime ve sağlığa tahsis ettiklerini anımsatan Yazıcı, şöyle devam etti:

"İnsan odaklı bir bakışımız var. İnsanı görmeyen, yüceltmeyen, dikkate almayan, hiçbir faaliyetin başarı şansı yok. Bu anlamda bu eserin insanımızın sağlık sorunlarının giderilmesinde, daha kaliteli hizmete erişim noktasında önemli bir araç olması açısından son derece önemsiyoruz. Hastanelerde koğuş sistemlerinden vazgeçtik. Hasta insanları bir arada, bir odaya kümelenmiş şeklinde sağlık hizmetinin verilemeyeceğini gören ve bundan şiddetle uzaklaşan çağdaş donatılarla donatılmış odaları insanların hizmetine sunuyoruz."

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da sağlıkta yaşanan büyük değişim ve dönüşümün kendisini gösterdiğini belirtti.

Balkanlıoğlu, insanların sağlık kuruluşuna geldiğinde birinci sınıf hizmet aldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Dünyada sağlık turizmi diye bir turizm başladı. Dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki hastalar artık Türkiye'yi tercih ediyor. Bazen turizm amaçlı gelip hastanelerde tedavi oluyorlar. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. Eğer bir memleket, sağlık sistemi açısından gelişmişse her bakımdan gelişmiş anlamına geliyor."

AKÜ Rektörü Mustafa Solak ise son iki yılda Afyonkarahisar ve bölge halkının üniversite hastanesine yöneliş ve talebiyle günlük poliklinik sayısının bin 500'e, ameliyat sayısının da 50'ye yükseldiğini, böylelikle de yeni ihtiyaçların ortaya çıktığını bildirdi.

Solak, 9 bin 810 metrekare kapalı alana sahip olacak poliklinik binasının yaklaşık 13 milyon liraya mal olacağını bildirdi.

Konuşmaların ardından, poliklinik binasının temeli atıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement