'Güneş Patlamaları Sinirleri Bozabilir' - Son Dakika
Güncel

'Güneş Patlamaları Sinirleri Bozabilir'

\'Güneş Patlamaları Sinirleri Bozabilir\'

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Zeki Eker, "Güneşteki elektromanyetik alan hastalıklara yol açabilir" dedi.

09.03.2012 09:53  Güncelleme: 14:07

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Zeki Eker, güneşin 11 yılda bir yükselen manyetik aktivitesinin bu yıl maksimum düzeye çıkması üzerine oluşan elektromanyetik alanın; aşırı stres, sinir, öfke, depresyon ve uyku bozukluğuna yol açabileceği uyarısında bulundu.

Güneş üzerinde sıcaklık derecesi azalan ve leke şeklinde görülen bölgelerde yaşanan manyetik aktiviteler bu yıl maksimum düzeye çıktı ve patlamalar görülmeye başlandı. 2013 yılında da devam edecek bu patlamalar sonucu kopan parçacıklar uzaya dağılıyor.

Antalya'daki TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Zeki Eker, dünyanın manyetik alanına giren bu parçacıkların yarattığı elektromanyetik etkinin ruhsal bozuklukların şiddetini artırabildiğini söyledi. "Aşırı stres, uyku bozukluğu, öfke, sinir, depresyon gibi etkileri olabiliyor" diyen Prof. Dr. Eker, patlamalardan uyduların zarar görmesi halinde cep telefonu, radyo, televizyon, GPS gibi iletişim kanallarının da etkileneceğine dikkati çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Güneş Patlamaları Sinirleri Bozabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement