Güney Afrika'nın Barış Gücü Askerleri, Görevi Kötüye Kullanmakla Suçlanıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Güney Afrika'nın Barış Gücü Askerleri, Görevi Kötüye Kullanmakla Suçlanıyor

Güney Afrika Savunma Bakanlığı, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki (DKC) BM misyonunda görev yapmış bazı barış gücü askerlerine, "görevi kötüye kullandıkları" gerekçesiyle ceza verildiğini bildirdi.

Savunma Bakanı Nosiviwe Mapisa-Nqakula, 93 suçlamanın yalnızca DKC'de görev yapmış askerlerini kapsadığını, Sudan'daki askerlerle ilgili bu yönde iddialar bulunmadığını belirtti.

"Afrika ordusunun kadınların ve çocukların istismar edildiğine ilişkin iddiaları hoş göremeyeceğini" vurgulayan Mapisa-Nqakula, cinsel istismarla suçlanan 4 askerin görevden ihraç edildiğini, diğerleriyle ilgili olarak da "mümkün olan en ağır yaptırımlara tabi tutulmaları" yönünde karar alındığını kaydetti. Nosiviwe Mapisa-Nqakula, bu askerlerin suçlarının kapsamını açıklamadı.

Mapisa-Nqakula, ordunun, çatışma bölgelerinde dahi, insan hakları ve haysiyetine saygılı olmaya çalıştığını vurguladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Afrika'nın Barış Gücü Askerleri, Görevi Kötüye Kullanmakla Suçlanıyor - Son Dakika


Advertisement