Güney Kore ve Avustralya'dan Ortak Tatbikat - Son Dakika
Son Dakika Logo

Güney Kore ve Avustralya'dan Ortak Tatbikat

25.10.2024 12:16

Güney Kore, Avustralya'yla yüksek teknolojili askeri tatbikat gerçekleştirdi. 3,800 asker katıldı.

Güney Kore ordusu, Güney Kore ve Avustralya'nın ekim ayında ilk defa yüksek teknolojilerin kullanıldığı birleşik askeri tatbikat gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Silahlı Kuvvetleri, 11 gün süren tatbikatın iki ülke arasında gerçekleştirilen yüksek teknoloji içeren ilk tatbikat olduğunu duyurdu.

Seul'ün 126 kilometre kuzeydoğusundaki dağlık Inje kentinde bulunan ve daha gerçekçi kara muharebe eğitimleri yapmak amacıyla ileri teknolojiler kullanılan bir tesis olan "Kore Muharebe Eğitim Merkezi'nde yapılan tatbikat, 24 Ekim'de sona erdi.

Savaş durumunda muharebe yeteneklerini denetlemek ve birlikte çalışabilirliği artırmak amacıyla düzenlenen tatbikata, Avustralya Kara Kuvvetlerine bağlı 3'ncü Tugay'dan bir takımın da dahil olduğu yaklaşık 3 bin 800 asker katıldı.

Açıklamada, tatbikatta, Güney Kore Kara Kuvvetleri birliklerinden "K1 tanklarını", "K808 zırhlı araçlarını", "Surion genel maksat helikopterlerini" ve Avustralya menşeli "Black Hornet 3" mini insansız hava araçlarını (İHA) içeren 580 askeri aracın kullanıldığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Kore ve Avustralya'dan Ortak Tatbikat - Son Dakika


Advertisement