Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı - Son Dakika
Güncel

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Güney Pasifik ülkesi Papua Yeni Gine'de hükümet, heyelan nedeniyle toprak altında kalanların sayısının 2 bini geçtiğini bildirdi.

27.05.2024 09:48

Papua Yeni Gine'de meydana gelen toprak kaymasında bilanço her geçen gün ağırlaşıyor.

24 Mayıs'ta yaşanan felaket, başkent Port Moresby'nin 600 kilometre kuzeybatısındaki Enga eyaletine bağlı Kaokalam köyünde meydana geldi. Bölgedeki en az 6 köy toprak kaymasından etkilendi. Otoyollar trafiğe kapatılırken, bölgeye yalnızca helikopterle ulaşım sağlanıyor.

"2 BİNDEN FAZLA İNSANI CANLI OLARAK GÖMDÜ"

Ülkenin ulusal afet merkezi, başkent Port Moresby'deki Birleşmiş Milletler (BM) ofisine "Heyelan 2 binden fazla insanı canlı olarak gömdü ve büyük bir yıkıma neden oldu" bildiriminde bulundu. Heyelanın "binalarda, gıda bahçelerinde büyük tahribata yol açtığı ve ülkenin ekonomik yaşam çizgisi üzerinde büyük etkiye neden olduğu" belirtildi.

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

"HERKES KAYIPLARINI ARIYOR"

Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape konuya ilişkin açıklamasında arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra savunma görevlilerinin de bölgedeki çalışmaları sürdürdüğünü dile getirdi. Uluslararası Göç Örgütü Papua Yeni Gine Temsilcisi Serhan Aktoprak ise, çocukların ailelerinden ayrılmak zorunda kaldığını ifade ederek, "Herkes kayıplarını arıyor. Bir çok insan hala şok içerisinde. Geçen her dakika umutlarımızı azaltıyor, hayal kırıklığımızı ise arttırıyor" dedi.

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

BM: DESTEK SAĞLAYACAĞIZ

Öte yandan; Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, toprak kaymasından etkilenen Güney Pasifik ülkesi Papua Yeni Gine'ye destek sağlayacaklarını ifade etti. Guterres, sosyal medya hesabından Papua Yeni Gine halkına dayanışma mesajı gönderdi.

Papua Yeni Gine\'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Son Dakika Güncel Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement