Güney Sudan Heyetinden Aa'ya Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Güney Sudan Heyetinden Aa'ya Ziyaret

Güney Sudan Heyetinden Aa\'ya Ziyaret

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, "AA olarak Güney Sudan'da yaşananları insan öyküleri üzerinden vermeye çalışıyoruz.

15.11.2016 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, "AA olarak Güney Sudan'da yaşananları insan öyküleri üzerinden vermeye çalışıyoruz. Güney Sudan'ın güzelliklerini dünyaya taşımaya çalışıyoruz. Çünkü Güney Sudan'ı biz sadece çatışmaların yaşandığı bir ülke olarak değil, hayatın devam ettiği bir ülke olarak görmek istiyoruz." dedi.

TRT ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ortaklığında hazırlanan program kapsamında Türkiye'ye gelen Güney Sudan heyeti, AA Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

Güney Sudan Enformasyon, İletişim Teknolojisi ve Posta Hizmetleri Bakanlığı Müsteşarı Justin Alear Demayen, Güney Sudan Yayıncılık Kurumu Genel Müdürü James Magok Chilim Chok, Güney Sudan Yayıncılık Kurumu Projeler Müdürü Martin Paul Baba, Güney Sudan Haber Ajansı (NASS) Müdürü Victor Bullen Baba Buduli, Enformasyon İletişim Teknolojisi ve Posta Hizmetleri Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Direktörü Faris Mathew Richard Mabruk'tan oluşan heyete, AA'nın çalışmaları ve yapısı hakkında bilgi verildi.

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Mutanoğlu, heyete hitaben yaptığı konuşmada, Güney Sudan'daki kültürel, sosyal ve spor alanlarındaki gelişmeleri dünyaya duyurmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"AA olarak Güney Sudan'da yaşananları insan öyküleri üzerinden vermeye çalışıyoruz. Güney Sudan'ın güzelliklerini dünyaya taşımaya çalışıyoruz. Çünkü Güney Sudan'ı biz sadece çatışmaların yaşandığı bir ülke olarak değil, hayatın devam ettiği bir ülke olarak görmek istiyoruz. AA Afrika merkez ofisimiz Etiyopya'da olduğu için Güney Sudan'daki barış görüşmelerini yakından takip ettik ve bu barış görüşmelerini dünyaya duyuran ilk bizim ajansımız oldu."

Güney Sudan'ın sorunlarını en kısa sürede çözerek, bölgenin en güçlü ekonomilerinden biri haline gelmesini beklediklerini kaydeden Mutanoğlu, ülkenin takdir edilecek nitelikteki kültürel zenginliğini dünyanın daha yakından, daha objektif bir anlayışla tanıması gerektiğini vurguladı.

Güney Sudan'da AA İngilizce servisinin düzenli olarak çalıştığı bir serbest muhabir ve bir de foto muhabiri olduğu bilgisini paylaşan Mutanoğlu, yakında Türkçe servisi için de çalışacak bir muhabirin görevlendirileceğini bildirdi.

Bölgedeki gazetecilerle işbirliği içinde çalışmanın gerekliliğine işaret eden Mutanoğlu, "Güney Sudanlı gazeteciler, ülkenin gerçeklerinin anlaşılması ve dünyaya seslerinin duyurulmasının önemli olduğunu düşünüyor. Bu nedenle biz de yakın bir işbirliği içerisinde olmamızın faydalı olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Heyet adına konuşma yapan Demayen de Türkiye'nin uluslararası arenada önemli bir rol oynadığının altını çizerek, "Türkiye'nin bu yolda dostlara ihtiyacı var. Bu dostlardan biri de Güney Sudan'dır." dedi. Demayen, şöyle devam etti:

"Güney Sudan yeni bir ülke. Yeni ülkelerin çocuklar gibi ebeveynleri tarafından kendi ayakları üzerinde durana kadar yetiştirilmesi gerekir. Güney Sudan Haber Ajansı da şu an desteklenip yetiştirilmesi gereken bir çocuk."

AA'nın dünyanın en eski haber ajanslarından biri olduğunu dile getiren Demayen, Güney Sudan Haber Ajansının da AA'dan çok şeyler öğreneceğini kaydetti. Demayen, "Çocukluk döneminde olan ülkemize, Türkiye, yol gösterebilecek yetişkin bir ülke." ifadesini kullandı.

Daha sonra Mutanoğlu, heyet başkanına Kütahya çinisi bir vazo ve AA ile ilgili kitaplar hediye ederek, gruba AA Genel Müdürlüğünü gezdirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Sudan Heyetinden Aa'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement