Güreş Severler Kartepe’de Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Güreş Severler Kartepe’de Buluşacak

Güreş Severler Kartepe’de Buluşacak

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin rövanşı niteliğindeki Kartepe 8. Geleneksel Hergeleci İbrahim Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri 17 Temmuz 2011 Pazar günü Hergeleci İbrahim Er Meydanı'nda saat 13.00'de başlayacak.

15.07.2011 16:47

Aralarında ünlü pehlivanların yer aldığı 300 dolayında güreşçinin kıspet giyeceği güreşlerin zevkli mücadelelere sahne olması bekleniyor.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve Güreş Ağası Tacettin Akyol, tüm güreş severleri Kartepe Geleneksel Hergeleci İbrahim Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında 17 Temmuz 2011 Pazar günü saat 13.00'de Kartepe Belediyesi Hergeleci İbrahim Er Meydanı'nda yapılacak güreşlere davet ettiler. Ağa Akyol, güreşler öncesi er meydanında Kartepe Belediyesi adına güreşecek Mustafa Başdemir ile Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül de başaltıda birinci olarak baş pehlivanlığa yükselen güreşçi Faruk Akkoyun ve bir önceki ağa Nazım Kayar da güreşçi Ünal Altıntaş ile peşrev tutuştular.

Pazar günkü güreşlerde iddialı olduğunu belirten Akkoyun, Kartepe'de de başpehlivan olmak için er meydanında mücadelesini izlemeye güreş severleri davet etti. Kıran kıran cenklerin olacağı güreşleri güreş severlerin kaçırmamısını tavsiye eden güreş ağası Tacettin Akyol, "Geleneksel güreşlerde çeşitli boylarda kıspet giyecek pehlivanlar er meydanında peşrev tutuşup güreşecek. Belediye olarak ata sporumuzu yaşatma adına geçen yıl açtığımız çayırda güreşecek tüm güreşçilere başarılar diliyorum. İzlemek için gelen güreş severler de şimdiden iyi seyirler" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Güreş Severler Kartepe’de Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement