Hacı Adaylarına Kabe Maketiyle Uygulamalı Eğitim - Son Dakika
Güncel

Hacı Adaylarına Kabe Maketiyle Uygulamalı Eğitim

Hacı Adaylarına Kabe Maketiyle Uygulamalı Eğitim

Kayseri'den kutsal topraklara hac ibadeti için gidecek olan hacı adaylarına Kabe maketi etrafında tavaf ibadetinin nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterildi.8 bin kişilik Kadir Has Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nin ortasına kurulan 3 metre boyundaki temsili Kabe önünde hacı adaylarına Hac eğitimi uygulamalı olarak gösterildi.

25.09.2011 11:52

Kayseri'den kutsal topraklara hac ibadeti için gidecek olan hacı adaylarına Kabe maketi etrafında tavaf ibadetinin nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterildi.

8 bin kişilik Kadir Has Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nin ortasına kurulan 3 metre boyundaki temsili Kabe önünde hacı adaylarına Hac eğitimi uygulamalı olarak gösterildi. Uygulamalı Hac eğitiminin bu yıl 6'ncısını düzenlediklerini kaydeden İl Müftü Yardımcısı Aytekin Yılmaz, adayların ön eğitimlerle daha kolay ibadet yapabileceklerini söyledi. Yılmaz, daha sonra ihram giyme ve tavafı anlattı. İhram giyerken hacı adaylarının dikkatini çeken Yılmaz, "Değerli eşyalarınızı ve paralarınızı göbek üzerinden bağladığınız kemerin altına kese halinde yerleştiriniz. Bu şekilde koşsanız bile, cüzdan veya keseniz düşmeyecek ve mağdur olmayacaksınız" dedi.

Kafile başkanları ve din adamları tarafından oluşturulan temsili hacı adayları Müftü Yardımcısı Aytekin Yılmaz önderliğinde maket Kabe etrafında 7 kez dönerek tavafı gerçekleştirdi. Hacı adaylarına, şeytan taşlama konusunda da uygulamalı eğitim verildi. Uygulamalı eğitim, yapılan dua ile sona erdi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hacı Adaylarına Kabe Maketiyle Uygulamalı Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement