Haiti Maçı Kosova Futbolu İçin Tarihi Önem Taşıyor - Son Dakika
Güncel

Haiti Maçı Kosova Futbolu İçin Tarihi Önem Taşıyor

Haiti Maçı Kosova Futbolu İçin Tarihi Önem Taşıyor

Bağımsızlıktan sonra ilk kez Kosova Milli Futbol takımının Haiti ile yapacağı özel maç Kosova için tarihi önem taşımakta.

26.02.2014 17:52

Bağımsızlıktan sonra ilk kez Kosova Milli Futbol takımının Haiti ile yapacağı özel maç Kosova için tarihi önem taşımakta.

Tarih İlk Kez Yazılır başlığı altında oyanacak olan Kosova ile Haiti Milli Takımları arasındaki maç için son hazırlıklar yapılmdı. Kosova Futbol Federsayonu binasında düzenlenen basın toplatısında, maçın öneminden bahseden Kosova Futbol Federsayonu Genel Sekreteri Eroll Salihu, 5 Mart gününde Kosova futbolu için bir tarih yazılacağını vurgularken, maç için tüm hazırlıkların yapıldığını da belirti. Eroll Salihu, Kosova Milli Futbol takımında Cerdan Şaçiri ve Yanonuzay'ın yer almıyacakları için üzüntü duyduğunu da dile getirdi. Salihu, maçı Kosova'nın en üst düzey yetkililerinin yanı sıra 800 özel konuğun da izliyeceğini bildirdi. Maçın örgütlenmesiyle üstlenen KD Evens ajansı genel müdürü Kuştrim Demiri ise,satışa 17 bin biletin çıkacağını ve biltelerin 3 ile 10 euro arasında olacağını açıkladı. Kuştrim Salihu, Mitroviça'da ki Adem Yaşari stadı FIFA standarlarına göre hazırladığına vurgu yaparken, stadta tüm güvenlik önlemlerin alınacağından Kosova vatandaşlarının rahat bir şekilde ailece maça gelebileçeklerini söyledi. Kuştrim Salihu, Haiti Milli Takımının Kosova'ya 3 Mart tarihide geleceğini ve Başkent Priştine'de ki bir otelde kalacaklarını da açıkladı. Basın toplantısında,FIFA kararı gereğince, bu maçta Kosova Milli Takımı futbolcularının formlarında milli armanın olmayacağını ve maç öncesinde Kosova milli marşının okunamayacağını da açıkladı .

FEDERASYON BAŞKANI FADİL VOKRİ ŞENES ERZİK'E TEŞEKKÜR EDERİZ

Kosova Futbol Federasyonu binasında düzenlenen basın toplantısının ardından Fedrasyon Başkanı ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Fadıl Vokri, DHA muhabirini kabul etti. Bu sırada Fadil Vokri, Kosova'nın yeni tarihinde Kosova Milli futbol takımın uluslararası maçı yapması hayalini geçekleştirdiği için mutlu olduğunu belirtti.

Vokri, bu hayali gerçekleştirmek için UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in büyük rol oynadığını vurgularken bu vesile ile kendisine bir kez daha teşekkür etti. Vokri kabul sırasında, Kosova - Haiti maçının oynanacağı Adem Yaşari Stadı'nın maketini DHA'ya da hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Haiti Maçı Kosova Futbolu İçin Tarihi Önem Taşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement