Hakan Çelik: Kiralık Konut Bulmak Zorlaşıyor - Son Dakika
Güncel

Hakan Çelik: Kiralık Konut Bulmak Zorlaşıyor

Hakan Çelik: Kiralık Konut Bulmak Zorlaşıyor

HÜRRİYET Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik, Konya'da basın mensuplarıyla iftar yemeğinde biraraya geldi.

08.06.2017 23:05

HÜRRİYET Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik, Konya'da basın mensuplarıyla iftar yemeğinde biraraya geldi. Çelik, Konya'nın emlak piyasasının giderek bir cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, kentte son 1 yılda kiralık konut fiyatlarında yüzde 20, satılık konut  fiyat oranında ise yüzde 11 oranında artış olduğunu söyledi.

Hürriyet Emlak'ın yapısı ve amaçları hakkında basın mensuplarına kısa bilgi veren Hakan Çelik, "Konya'da son bir yılda kiralık konutların fiyatlarında yüzde 20 artış görülürken, satılık konutlarda yüzde 11 oranında artış oldu. Konya, yoğun olarak göç alan ve nüfus artışı yaşayan bir il. Emlak sektöründe bir hareketlilik yaşanıyor. Bunda Konya'da yapılan iki projenin etkisi var. Birincisi metro, ikincisi ise çevreyolu projesi. Bu projeler konut fiyatlarında bir tırmanmayı da beraberinde getiriyor" dedi.

KİRALIK KONUT BULMAK ZORLAŞIYOR

Konya'da kiralık konut bulmanın giderek zorlaştığın belirten Çelik, "Konya'nın nüfusu, aldığı göçlerle 2 milyonu geçti. Fiyatlar tırmanışta olduğu için kiralık konut bulmak daha da zorlaştı. Nüfus yükseldikçe bütçeye uygun kiralık konut bulabilmek de eskisine göre daha da zor hale geldi. Yükselen fiyatlarla birlikte yatırımcılar Konya'daki emlak ilanlarına daha çok ilgi göstermeye başladı. Öte yandan geçtiğimiz aylardan itibaren pekçok banka tarafından konut faiz oranları düşürüldü. Konut sahibi olmak isteyenler, kiracı olmak yerine konut satın almayı tercih etmeye başladı" diye konuştu.

MERAM'DA EN PAHALI KONUT 6 MİLYON LİRA

Konya'da en pahalı ilanların Meram İlçesi'nde olduğunun altını çizen Çelik, "Merkez ilçeler baz alındığında hem satılık, hem de kiralık konut, arazi ve ticari gayrimenkul ilanları arasında en pahalı ilanlar Meram ilçesinden çıktı. Satılık ilanlar arasında Meram ilçesinde en pahalı konut 6 milyon, en pahalı arazi ilanı 6 milyon 200 bin, en pahalı ticari gayrimenkul ise 16 milyon lira oldu. Kiralık ilanlar arasında Meram İlçesi'nde en pahalı konut ilanı 7 bin 500, en pahalı arazi ilanı 20 bin, en pahalı ticari gayrimenkul ilanı ise 150 bin lira oldu" şeklinde konuştu.

Hakan Çelik, Hürriyet Emlaktaki ilanlara ilgininde büyük olduğunu ifade etti.

- Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakan Çelik: Kiralık Konut Bulmak Zorlaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement