Hakkari de Karıştı - Son Dakika
Güncel

Hakkari de Karıştı

Hakkari de Karıştı

YSK'nın aldığı veto kararının ardından Hakkari'de de yaklaşık 5 bin kişi protesto yürüyüşünde bulundu.

19.04.2011 19:03

YSK'nın aldığı veto kararının ardından Hakkari'de de yaklaşık 5 bin kişi protesto yürüyüşünde bulundu. Aralarında YSK'nın veto ettiği adaylardan olan M. Salih Yıldız da bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi BDP İl binası önünde toplanarak Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Belediye binası önüne kadar sloganlar atarak yürüdü. Kalabalık burada da oturma eyleminde bulundu.

Basın açıklamasını BDP İl Başkanı Orhan Koparan tarafından okudu. Kaparan, Kürt legal siyasetinin, son yıllarda gerek seçimlerde, gerekse halkın birlik ve bütünlüğünde göstermiş olduğu başırıların AKP Hükümeti tarafından hazmedilemediğini söyledi. Koparan, "Kürt siyasetçileri üzerinde meşru olmayan operasyonlar gerçekleştirilerek , tutuklamalar yapılmaktadır. 2009 yerel seçimlerinde kürtlerin göstermiş olduğu başarıyı hazmedemeyen AKP Hükümeti, 12 Hizarin'da yapılacak olan genel seçimlerde BDP'nin yaptığı itifakın gerek bölgede, gerekse Türkiye kamuoyunda destek görmesi, AKP Hükümetini endişelendirmişytir. " dedi. Salih Yıldız ise yapktığı Kürtçe konuşmasında YSK'nın AKP'nin bir seçim kurulu gibi davrandığını söyledi.

Yapılan konuşmkaların ardından kalabalık, BDP il binası önüne doğru yeniden yürüyüşe geçti. Atılan sloganlar ve taşlar üzerine polis müdahalede bulundu. Gözyaşartıcı bomba ve taziyli suyla yapılan müdahaleye göstericiler ise taş atarak karşılık verdi. Kent merkezinde çıkan olaylar sırasında 2 kişi de yaralandı. Birinin gözünden, diğerinin de kafasından yarılandığı belirtkilen 2 kişi, olay yerine çağrılan ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olmayların devam ettiği Hakkari'de sokak aralarında polisle göstericiler arasında kovalamaca yaşanırken, kenteki bütün işyerleri de kepenk kapattı.

Hakkari-DHA

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari de Karıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement