Hakkari'de Peygamber Sevgisi Salona Sığmadı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Peygamber Sevgisi Salona Sığmadı

Hakkari\'de Peygamber Sevgisi Salona Sığmadı

Hakkari Müftülüğü tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle düzenlenen 'Hazreti Muhammed ve insanlık onuru' programı büyük ilgi gördü.

16.04.2013 16:26

Hakkari Müftülüğü tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle düzenlenen 'Hazreti Muhammed ve insanlık onuru' programı büyük ilgi gördü. Salona gelen çok sayıda vatandaş ayakta kaldı, bazıları ise salonun giriş kısmındaki saldalyelere oturarak sinevizyonda programı izledi.

Hakkari İl Müftülüğü ve Diyanet Sendikası Hakkari Şubesi'nin öncülüğünde hazırlanan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana programı, Hakkari Kültür ve Turizm Müdürlüğü Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa Vali Yardımcısı Muhammed Önder, Belediye Başkanvekili Şaban Alkan, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ebubekir Ceylan, Hakkari il Müftüsü Faysal Geylani, AKP Hakari İl Başkanı A. Muttalip Özbek, kurum amirleri, bazı STK temsilcileri, din adamları ve 2 bine yakın vatandaş katıldı.

AYAKTA KALDILAR

Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle bin kişilik salona 2 bin kişi gelince salon tıklım tıklım doldu. Salonda yer bulamayanlar ise salonun giriş kısmına konulan sandalyelere oturarak sinevizyondan programı izledi. Saygı duruşu ve istiklal marşının oknumasının ardından Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Faysal Geylani yaptı. İnsanı Allah'a kul etmeden onurunu korumanın mümkün olmadığını söyleyen Geylani, Hz. Muhammed dönemindeki cehaletin nasıl olduğunu anlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Mehmet Keskin de, 'Hz. Muhammed ve insanlık onuru' konulu konuşma yaptı. Panelin ardından din görevlileri Kürtçe ve Türkçe ilahiler seslendirdi.

Programa gelenlere Peyganberi anlatan kitaplar ve gül dağıtıldı. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Peygamber Sevgisi Salona Sığmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement