Hakkari'de Şehit Düşen Piyade Uzman Çavuş Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Şehit Düşen Piyade Uzman Çavuş Toprağa Verildi

Hakkari\'de Şehit Düşen Piyade Uzman Çavuş Toprağa Verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin, Sakarya'nın Serdivan ilçesinde toprağa verildi.4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan...

24.07.2012 15:41

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin, Sakarya'nın Serdivan ilçesinde toprağa verildi. 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir S-70 Skorsky tipi helikopterin Dağlıca'nın 12 kilometre kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği sırada düşmesi sonucu şehit olan 5 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin'in cenazesi bugün sabah Sakarya'ya getirildi.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bekleyen cenaze daha sonra Serdivan ilçesinde bulunan baba ocağına buradan da namazın kılınacağı Hacı Bayram Camii'ne getirildi.

Cenazenin eve getirildiği esnada anne Sevim Şahin gözyaşlarına hakim olamazken oğlunun tabutuna sarıldı. Baba Hayrettin Şahin de cenaze boyu metanetini korurken kendisine taziyede bulunan herkese "vatan sağolsun" dedi.

Şehit Şahin'in cenaze namazına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de katıldı. Ergün, şehit ailesine taziye dileklerini iletti.

Baba Hayrettin Şahin de taziyeleri kabul ettiği esnada, "Hiçbir şehit ailesi bizim kadar sabırlı değil. Ama garibanız, fakiriz. Zenginin oğlu olsaydı burada kimse kapımızdan ayrılmazlardı. Biz garibanız buraya niye gelsinler ki" diyerek sitemde bulundu.

Cenazeye Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Garnizon Komutanı Orhan Çınar,

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Belediye Başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şahin'in öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Serdivan Şehitliğine defnedildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Şehit Düşen Piyade Uzman Çavuş Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement