TBMM Başkanı Cemil Çiçek, terör örgütü militanları tarafından Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıyı kınadı.
Meclis Başkanı Çiçek, bölücü örgüt militanları tarafından Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda 8 askerimizin şehit olması ve 16 askerin de yaralanması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çiçek, mesajında şunları kaydetti:
"Milli varlığımıza kasteden bölücü teröristler tarafından Hakkari ilimizin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırı sonucunda 8 Mehmetçiğimizin şehit edildiğini, 16 Mehmetçiğimizin yaralandığını büyük bir üzüntüyle haber almış bulunmaktayım.
Aynı bölgede ikinci kez düzenlenen bu elim saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyorum. Vatanımızın bütünlüğünü ve milletimizin birliğini hedef alan bu saldırıların, devletimizin terörle mücadele iradesinde en küçük zafiyet meydana getirmeyeceğinin bilinmesini istiyorum. Ülkemizin toplumsal barışı tesis etmek, kangrene dönmüş sorunları çözmek yolunda attığı adımları sekteye uğratmayı amaçlayan hain saldırılar hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır.
Bizleri son derece üzen bu saldırıda şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve silahlı kuvvetlerimizin değerli mensuplarına başsağlığı diliyorum. Saldırıdan yaralı kurtulan Mehmetçiklerimize de acil şifalar diliyor, ailelerine ve silahlı kuvvetlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."
Muhabir: Ali Eyvaz
Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM
Son Dakika › Güncel › Hakkari'deki Terör Saldırısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.