Halk Sağlığı Ekipleri Tatil Yörelerinde 24 Saat Nöbet Tutacak - Son Dakika
Güncel

Halk Sağlığı Ekipleri Tatil Yörelerinde 24 Saat Nöbet Tutacak

Halk Sağlığı Ekipleri Tatil Yörelerinde 24 Saat Nöbet Tutacak

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, yaz sıcaklarının ve tatil beldelerinde nüfusun artması nedeniyle, dört tatil yöresinde 24 saat görev yapacak nöbet birimleri oluşturma kararı aldı.

31.05.2013 10:20

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, yaz sıcaklarının ve tatil beldelerinde nüfusun artması nedeniyle, dört tatil yöresinde 24 saat görev yapacak nöbet birimleri oluşturma kararı aldı. İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün, "Acil oluşacak ihtiyaçların karşılanması, yaşanabilecek sorunları en aza indirmek ve mesai sonrası sağlık hizmetlerinden de yararlanılabilmesi için yaz boyunca bu uygulamayı başlattık" dedi.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü yaz mevsimi gelmesi ile birlikte sağlık hizmetlerindeki aksamaların önüne geçmek ve iş yükünü azaltmak amacıyla tatil yörelerindeki personellerinin sayısını arttırma kararı aldı. Tatil dönemi ve sıcaklıkların artmasıyla birlikte nüfus artışının fazla olduğu dört bölgeye 24 saat boyunca görev yapacak hizmet birimleri açılacağı bilgisi verildi. Buna göre İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri'nden Mordoğan, Gümüldür, Foça ve Çandarlı gibi yerleşim yerlerine hekim ve yardımcı sağlık personeli görevlendirilerek, 24 saat açık nöbet birimleri oluşturulacak.

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tözün, yaz mevsimi sebebiyle bazı bölgelerde nüfus yoğunluğu yaşandığını söyledi. Nüfus artışı ve yaz sıcaklarının etkisiyle sağlık hizmetlerine talebin çoğaldığını belirten Tözün, bu ihtiyacı karşılamak için hareket geçtiklerini belirtti.

UYGULAMA YAZ BOYU SÜRECEK

Vatandaşların mağduriyetini giderirken sağlık personelinin iş yükünü azaltmak için bu uygulamayı başlattıklarını ifade eden Tözün, "Gerek çalışanlarımızın gerekse vatandaşlarımızın mağdur olmaması için, acil oluşacak ihtiyaçların karşılanması, yaşanabilecek sorunları en aza indirmek, mesai sonrası sağlık hizmetlerinden de yararlanılabilmesi için yaz boyunca bu uygulamayı başlattık. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak genel politikamız; etkin, hızlı, yerinde özellikli, kaliteli hizmet sunmaktır. Vatandaş öncelikli çalıştığımız gibi sağlık personelimizin de yoğunluğunu göz önüne aldık. Vatandaşın ve sağlık personelimizin işini kolaylaştıracak çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Halk Sağlığı Ekipleri Tatil Yörelerinde 24 Saat Nöbet Tutacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement