Halkbank, 'Üreten Türkiye'ye Mikrofon Tutuyor - Son Dakika
Güncel

Halkbank, 'Üreten Türkiye'ye Mikrofon Tutuyor

Halkbank, \'Üreten Türkiye\'ye Mikrofon Tutuyor

Halkbank, Üreten Türkiye Buluşmaları'na yeni konseptiyle Konya'da start verdi

28.09.2013 15:37

Halkbank, KOBİ'lere yönelik düzenlediği Üreten Türkiye buluşmalarına 75. kuruluş yıldönümüne özel yeni bir konseptle devam ediyor. Kadir Çöpdemir'in sunuculuğunu üstlendiği buluşmaların ilki Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, ekonomist Deniz Gökçe, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü'nin katılımıyla Konya'da gerçekleşti. Kadir Çöpdemir'in KOBİ'lerle röportaj yaptığı filmin ilk kez gösterildiği toplantıda yaklaşık 500 KOBİ temsilcisiyle bir araya gelindi.

Halkbank'ın kuruluşundan bu yana KOBİ'lerin finansman ve danışmanlık ihtiyaçları için farklı çözümler sunduğunu belirten Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bankacılık sektörü ortalamasının yaklaşık yüzde 25 olduğu bir ortamda, Halkbank kredilerinin yüzde 37'sini KOBİ'lere tahsis ediyor. Uluslararası piyasalarda yüksek itibar sahibi olan Bankamız, KOBİ'lere sunduğu finansman desteğini çeşitlendirmek için, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Avrupa Kalkınma Bankası, Fransız Kalkınma Ajansı gibi önemli finans kuruluşlarından bugüne kadar 2,4 milyar dolar fon temin etti. Bu kaynağı uzun vadeli ve düşük maliyetli işletme ve yatırım kredileri olarak KOBİ'lerimizin kullanımına sunuyoruz. KOBİ'lere 10 yıla kadar vadelerle yatırım kredisi, 5 yıla kadar vadelerle de işletme kredisi kullandırıyoruz. KOBİ'lere desteğimizi sürdürürken ülke ekonomisine ve devlet bütçesine de katkı sağlamaya da devam ediyoruz. Son 10 yılda devlete 15 milyar TL kaynak aktardık."

Üreten Türkiye Buluşmaları'na interaktif konsept

Üreten Türkiye Buluşmaları için daha interaktif bir konsept hazırlayan Halkbank, toplantı öncesinde Kadir Çöpdemir'le KOBİ'lere mikrofon uzatarak onların ihtiyaç ve beklentilerini dinliyor. Panel formatında düzenlenen buluşmalarda bu röportajlardan çıkan sorular yanıtlanırken Halkbank'ın sunduğu ürün ve hizmetlerle ilgili de detaylı bilgi veriliyor. Ayrıca, dünya ve Türkiye ekonomisi değerlendirilerek KOBİ'lere gelecek için vizyon sağlayacak bilgiler de paylaşılıyor. İkincisi Kahramanmaraş'ta gerçekleşecek buluşmaların yılsonuna kadar 5 ilde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Üreten Türkiye Buluşmaları'nın yeni ve dinamik bir konseptle devam etmesinden mutluluk duyduğunu belirten Aslan şunları söyledi:

"Halkbank, kuruluşundan bu yana KOBİ bankacılığındaki liderliğini sürdürüyor. Üreten Türkiye Buluşmaları, Bankamızın KOBİ'lerle bir araya gelmesi, kendini anlatması, onları dinlemesi için çok önemli bir fırsat. Bu nedenle yeni konseptimizi şekillendirirken daha interaktif bir yapı kurmaya özen gösterdik. Bu sayede KOBİ'leri dinlemeye, onların soru ve sorunlarına çözüm bulmaya, sadece finansal olarak değil danışmanlık anlamında da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Konya'da ilkini düzenlediğimiz bu toplantıların interaktif yapısı ve Kadir Çöpdemir'in keyifli sunumuyla çok daha verimli geçeceğine inanıyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Halkbank, 'Üreten Türkiye'ye Mikrofon Tutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement