Hamburg'da Spd ve Yeşiller Koalisyonu Gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

Hamburg'da Spd ve Yeşiller Koalisyonu Gerçekleşti

Hamburg\'da Spd ve Yeşiller Koalisyonu Gerçekleşti

Hambur'ta spd'nin Olağanüstü Eyalet Delegeler Toplantısı'nda, delegeler Yeşiller ile yapılan koalisyon anlaşmasını onayladı.

15.04.2015 13:02

Hambur'ta spd'nin Olağanüstü Eyalet Delegeler Toplantısı'nda, delegeler Yeşiller ile yapılan koalisyon anlaşmasını onayladı. Türk kökenli milletvekili Güngör Yılmaz da parlamentonun dilekçe ve spor ve olimpiyatlar komisyonu üyeliğine önerildi.

Hamburg SPD Eyalet teşkilatı delegeleri, Eyalet Hükümeti'ni kurmak için Yeşillerle varılan koalisyon anlaşmasına onay verdi. Kentin Wilhelmsburg semtindeki Bürgerhaus Salonu'nda yapılan Olağanüstü Eyalet Delegeler Toplantısı'nda ilçe teşkilatlarından toplam 309 üye katıldı. Aralarında milletvekili Güngör Yılmaz'ın da bulunduğu, Carola Veit başkanlığındaki Eyalet Divan Kurulu'nun yönettiği toplantı aynı gün Wilhelmsburg'daki Nelson-Mandela Okulu'nda meydana gelen şiddet olayında bıçaklanarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Afgan öğrenci için yapılan saygı duruşunun ardından başladı. Hamburg Belediye ve Senato Başkanı Olaf Scholz herkesi derin üzüntüye sokan olayın, günü gölgelendiğini belirterek, "Bir daha asla, hiç bir yerde yaşanmamasını diliyoruz" dedi.

307 OYLA KABUL EDİLDİ

Scholz koalisyon anlaşmasında SPD'nin sıkı bir pazarlık yaparak kentin gelişmesi ve refah düzeyinin artması için gerekli tüm çalışmaları hayata geçirecek bir zemin hazırladıklarını ifade ederek, anlaşma için delegelerin oylarını istedi. Kısa konuşmaların ardından anlaşma oylandı. Koalisyon anlaşması 307 oyla kabul edildi. 1 delege karşı oy kullanırken, 1 delege de çekimser kaldı.

Toplantıda SPD adına bakanlık üstlenecek isimler de belli oldu. Buna göre Olaf Scholz Senato ve Belediye Başkanı olarak eyalet hükümetinin başında olacak. Eyalette çeşitli bakanlıklarını üstlenecek isimler ise şöyle: Dr. Peter Tschentscher (Maliye Senatörü), Michael Neumann (İçişleri ve Spor Senatörü), Frank Horch (Ekonomi, Ulaşım ve İnovasyon Senatörü), Detlef Scheele (Çalışma, Sosyal İşler, Aile ve Uyum Senatörü), Cornelia Prüfer-Storcks (Sağlık ve Tüketicileri Koruma Senatörü), Prof. Barbara Kisseler (Kültür Senatörü), Dr. Dorothee Stapelfeldt (Şehircilik ve Konut Senatörü) ve Ties Rabe (Okul ve Meslek Eğitimi Senatörü).

YILMAZ İKİ KOMİSYONA ÖNERİLDİ

Türkiye kökenli milletvekili Güngör Yılmaz'ın da parlamentoda hangi komisyonlarda görev alacağı büyük ölçüde belli oldu. Partinin meclis grubu Yılmaz'ı parlamentonun dilekçe komisyonu ve Hamburg'un 2024 olimpiyatları için başvurusunda önemli görev üstlenecek spor ve olimpiyatlar komisyonu için önerildi. Yılmaz, dilekçe komisyonunun halktan gelen taleplerini incelediği ve değerlendirdiği spor ve olimpiyatlar komisyonunun ise olimpiyat başvurusu için çok önemli görevler yapacağı için büyük sorumluluk isteyen çalışma alanları olduğunu belirterek, "Buna hazırım. Hep birlikte Hamburg'u bir adım daha öne taşımak, insanların hayatlarını kolaylaştırmak için çabalayacağız" dedi. - Hamburg

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hamburg'da Spd ve Yeşiller Koalisyonu Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement