Hamdi Sedefçi: Edirne CHP'nin Kalesi Değil - Son Dakika
Güncel

Hamdi Sedefçi: Edirne CHP'nin Kalesi Değil

Hamdi Sedefçi: Edirne CHP\'nin Kalesi Değil

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Edirne cumhuriyetin kalesi. Aslan gibi dik dik duran bir kale ama CHP'nin kalesi değil" dedi.

13.02.2014 16:36  Güncelleme: 19:16

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Edirne cumhuriyetin kalesi. Aslan gibi dik dik duran bir kale ama CHP'nin kalesi değil" dedi.

Sedefçi, belediye başkanlığında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, bir televizyon programında, 'Sedefçi, Başbakan'a siyasetin başpehlivanı unvanıyla kemer verdi. Biz bunu bile görmezden geldik' dedi. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine Sedefçi, Edirne'de yaşayan tüm insanların menfaatini koruduğunu söyledi.

Parti gözetmeksizin Edirnelilere hizmet ettiğini ifade eden Sedefçi, şöyle konuştu:

"Edirne'ye Başbakan gelmişse, bu Başbakan Türkiye Cumhuriyeti devletinin Başbakanıdır. Benim onu Edirne Belediye Başkanı olarak ağırlamam, Edirne'ye katkı almam, yardım almam için ona saygı ve sevgi göstermem mutlak gereklidir. Ben siyasetçi değilim. Ben kentin menfaatlerini düşünüyorum. Ben Başbakanı buradan ne kadar mutlu gönderirsem, Edirne'ye katkı alırım hesabıyla bunu yaptım. Ben daha önce Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e de kemer taktım. Süleyman Demirel o zamanlar Doğru Yol Partisi'nin Genel Başkanıyken Cumhurbaşkanlığına geldi ve bunlar o zamanlar çok doğal karşılandı ama ne hikmetse sayın Başbakan'a takılan altın kemer siyasi polemik konusu yapıldı."

"Genel başkanımız CHP üyesi değilken ben CHP'liydim" diye Sedefçi, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ben cumhuriyete değer veren ve cumhuriyet değerlerini savunan bir insanım. Kalkıp da böyle bir altın kemer kılıfı bulması hakikatten, beni bırakın üzmeyi güldürdü. Belediye başkanı olarak altın kemer taktı diyerek, milletin aklıyla gerçekten dalga geçiyorsun. Halka diyorsun ki ben anket manket yapmam 7 aday adayım var. Ben sana rağmen bildiğimi yaparım. Edirne CHP'nin kalesidir. Burada CHP'ye odun koysam kazanır diyemezsin. Ankete sokmadığınız insanı 'CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan' kalktınız, gittiniz aday yaptınız. Halka rağmen aday yaptınız. Ankete rağmen aday yaptınız ve Edirne'yi de CHP'nin kalesi olarak söylediniz. Edirne cumhuriyetin kalesi. Aslan gibi dimdik duran bir kale ama CHP'nin kalesi değil."

Sedefçi, Keskin'in kendisi hakkında 60 dava dosyası olduğunu iddia ettiğini belirterek, 3'ten fazla dosyası varsa ve önüne getirirlerse istifa etmeye hazır olduğunu vurguladı.

Sedefçi, Kılıçdaroğlu'nun partiyi Mustafa Sarıgül'e teslim ettiğini ve Sarıgül'ü yavaş yavaş genel başkanlığa hazırladıklarını ifade etti.

Belediye başkanlığına aday gösterilmemesi konusunda, Kılıçdaroğlu'nun ve milletvekili Gürkan'ın kendisini kandırdığını savunan Sedefçi, bu duruma en güzel cevabı vatandaşın sandıkta vereceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamdi Sedefçi: Edirne CHP'nin Kalesi Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement