Hans Bizi Anladı, Ama Hasan'lar Anlamadı - Son Dakika
Güncel

Hans Bizi Anladı, Ama Hasan'lar Anlamadı

Hans Bizi Anladı, Ama Hasan\'lar Anlamadı

Mustafa Kamalak, "Erbakan'ın büyük Türkiye'ye ulaşma yöntemini Hans anladı, ama bizim Hasanlar anlamadı" dedi.

25.08.2011 03:06

Bursa'da Ekonomik Sosyal Araştırmalar Merkezi Bursa Şubesi'nin iftar yemeğinde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın büyük Türkiye'ye ulaşma yöntemini Hans anladı, ama bizim Hasanlar anlamadı" dedi.

ESAM Bursa Şubesi'nin Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anmak için Şeke Kır Bahçesi'nde düzenlediği iftar yemeğine Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Genel İdare Kurulu üyesi Fatih Erbakan ve Elif Erbakan Altınöz'de katıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşan Fatih Erbakan, babası Prof. Dr. Necmettin Erbakan olmadan ilk Ramazan ayını yaşadıklarını belirterek,

"Yokluğunu gerçekten çok derinden hissettik, hala da hissediyoruz. 6 ay boyunca merhum liderimizin yerini hiç kimse yeterince dolduramadı. Samimi olan bütün milli görüşçüler olarak kendisini minnetle anıyoruz. Tek tesellimiz Necmettin Erbakan'ın bize bıraktığı Milli Görüş davası. 6 milyar insanın kurtuluşunun anahtarı olduğuna inandığımız bu dava, babamın en büyük mirasıdır.

Davanın özü, önce ahlak ve maneviyat anlayışını benimsemek. O bizlere hayatı boyunca davranışlarıyla, konuşmalarıyla, bütün yaşantısıyla İslam'ın özünün cihat olduğu gerçeğini öğretti.

Hayatı boyunca attığı her adımda bizlere ahlak dersi verdi" diye konuştu. Erbakan, babasının hayatı boyunca yılmadan, vazgeçmeden 42 yıl boyunca insanların saadeti ve huzuru için mücadele ettiğini söyledi.

"YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE'Yİ KURACAĞIZ"

Genel Başkan Mustafa Kamalak ise, Necmettin Erbakan için davetlilere dua okuttuktan sonra Erbakan'ın Milli Görüşçülere vasiyetini dile getirdi. Erbakan'ın, ilk etapta yaşanabilir bir Türkiye kurmalısını istediğini kaydeden Kamalak,

"Hocamız ikinci olarak da 'Yeniden büyük Türkiye'yi kurmalısınız' derdi. Demek ki bir zamanlar büyük Türkiye varmış? Şu an onu yeniden tesis etmekle mükellefiz, sonra tüm insanlık için barışı sağlamakla mükellefiz" dedi.

Türkiye'de yöneticilerin Avrupa Birliği hayranı olduğunu belirten Kamalak, "Avrupa, Amerikan dolarına karşı ortak paraya geçti. Almanya'da mark para birimi artık yok. Hans bizi anladı, ama Hasan'lar anlamadı. Ne yazık ki vaka bu. Ağlamanın sızlamanın bir anlamı yok. Artık gereğini yerine getirmeliyiz. Onun ne olduğunu da liderimiz Necmettin Erbakan ortaya koydu. Yeniden büyük ve yaşanabilir Türkiye için mücadele etmeliyiz" diye konuştu.

Kamalak ve Erbakan konuşmaları ardından iftar yemeğine katılan partililerle selamlaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hans Bizi Anladı, Ama Hasan'lar Anlamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement