"Haşimi'yi İade Etmeyiz" - Son Dakika
Güncel

"Haşimi'yi İade Etmeyiz"

"Haşimi\'yi İade Etmeyiz"

Bekir Bozdağ da Başbakan gibi konuştu: Türkiye olarak başından beri destek verdiğimiz birini iade etmeyiz.

09.05.2012 16:31  Güncelleme: 08:11

Hakkında INTERPOL tarafından kırmızı bülten çıkarılan Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Tarık Haşimi hakkında hükümetten en net açıklama Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ'dan geldi.

Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ, " Türkiye olarak başından beri desteğimizi verdiğimiz birini iade etmeyiz" şeklinde konuştu.

DAHA ÖNCE ERDOĞAN "DÖNECEK" DEMİŞTİ

Daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haşimi hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını, resmi ziyaret için gittiği İtalya'da değerlendirmişti. Erdoğan, Haşimi'nin, sağlık sorunları nedeniyle Türkiye'de bulunduğunu ve tedavisinin tamamlanmasının ardından Irak'a döneceğinini açıklamıştı.

KATAR VE ARABİSTAN'DAN SONRA TÜRKİYE'YE GELDİ

Şiiler'in kontrolündeki merkezi Irak hükümetiyle ters düşen Haşimi hakkında Irak'ta, terör eylemlerine destek verdiği gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarılmıştı. Bu karar üzerine önce Kuzey Irak'a sığınan Haşimi daha sonra Katar ve Suudi Arabistan'a, Nisan ayı başında da Türkiye'ye kaçmıştı.

DAVASI BAĞDAT'TA HALEN SÜRÜYOR

Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Tarık Haşimi'nin, 6 kişinin ölüm emrini verdiği iddiasıyla yargılandığı dava, Irak'ın başkenti Bağdat'ta başlamıştı. Haşimi'nin avukatları, davanın ağır cezada değil federal mahkemede görülmesi itirazında bulunmuştu.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel 'Haşimi'yi İade Etmeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement