Hasta Çobanın Keçi ve Koyunları da Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Hasta Çobanın Keçi ve Koyunları da Kurtarıldı

Hasta Çobanın Keçi ve Koyunları da Kurtarıldı

Rize'nin Çayeli ilçesinde, kar nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan KOAH hastası çobandan sonra hayvanları da kurtarıldı.

13.12.2013 15:46  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Çayeli ilçesinde yolu kardan dolayı kapanan köyde mahsur kalan 78 yaşındaki KOAH hastası çoban Mustafa İsmail'den sonra, aç kaldıkları için ağaç kabuklarıyla beslenen hayvanları da kurtarıldı.

Çoban Mustafa İsmail, yörede etkili olan kar yağışı nedeniyle damadı Dursun Arda ve 200 küçükbaş hayvanı ile birlikte üç gün önce Çeşmeli köyünün Saladop mevkisinde mahsur kalmıştı.

Dursun Arda, KOAH hastası kayınpederinin hastaneye götürülmesi için ilgililerden yardım istemişti. Bunun üzerine 10 kişilik Rize Arama Kurtarma ekibi, karla kaplı yolda uzun süre yürüyerek Saladop'a ulaşmış, Mustafa İsmail, ekiptekiler tarfından hastene kaldırılmıştı.

Köye Hizmet götürme Birliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrası vatandaşların da desteği ile koyun ve keçiler bulundukları yerden alınarak, Çeşmeli köyündeki bir çay alımyerine getirildi. Hayvanlara vatandaşlar tarafından yem verildi.

Mustafa İsmail'in oğlu İsmail İsmail, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının ömrünü adeta koyun ve keçilere adadığını belirterek, "Hayvanları çok seviyor, onlardan vazgeçemiyor. Çok sefer onu bu sevdasından vazgeçirmeye çalıştım ama başaramadık. Tedavisinin ardından yeniden köye çıkmak, hayvanların yanına gitmek istiyor. Biz de kendisine bir şey diyemiyoruz" dedi.

Hayvanların olumsuz hava şartları nedeniyle otlayamadıklarını vurgulayan İsmail, "Kar nedeniyle bütün otlaklar kapanınca hayvanlar yem bulmakta zorlandı. Hazır yem de bitince ağaçları kemirmişler. Yol açıldı ve hayvanların tamamı köye getirildi. Herkes çok fazla emek harcadı. Allah herkesten razı olsun" diye konuştu. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hasta Çobanın Keçi ve Koyunları da Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement