Hasta ile Yakınlarına Psikolojik ve Manevi Destek - Son Dakika
Güncel

Hasta ile Yakınlarına Psikolojik ve Manevi Destek

Hasta ile Yakınlarına Psikolojik ve Manevi Destek

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde oluşturulan 'Psikolojik Destek Timi' hasta ile yakınlarına psikolojik ve manevi destek veriyor.

26.02.2015 11:55

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde oluşturulan 'Psikolojik Destek Timi' hasta ile yakınlarına psikolojik ve manevi destek veriyor.

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi yönetimi yoğun olarak acil serviste yaşanan kavga ve taşkınlığın önüne geçmek amacıyla 'Psikolojik Destek Timi'ni kurdu. Hastane görevlileri ile hasta yakınlarının arasında yaşanacak tartışmaları engellemek isteyen hastane yönetimi, oluşturulan ekip ile olumsuz olaylara müdahale ediyor.

Olaylara anında müdahale için Psikolog Yunus Kırmızıoğlan, İmam İsmail Talay ve erkek hemşire Mustafa Deveci'den oluşan ve 4 aydır hasta yakınlarına hizmet veren ekip, acil serviste kendilerine ayrılan bölümde bekleyip taşkınlık çıkaran, görevlilerle tartışan hasta yakınlarının yanına giderek onları sakinleştirmeye çalışıyor. Ekipteki hemşire Mustafa Deveci de hastaya müdahale eden ekipten son durumu ve önümüzdeki süreçle ilgili bilgi alıp, yakınlarına ulaştırıyor. Ekip, haftanın iki günü ise servisleri gezerek hastalara psikolojik destek veriyor. Psikolog Yunus Kırmızıoğlan gerek hasta, gerekse yakınlarına moral verirken, imam İsmail Talay ise manevi içerikli konuşmalar yapıyor. Talay, hastalardan talep gelirse hastalara Kuran okuyor.

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Murat Taner Gülşen, uygulananın hasta ve yakınları tarafından memnuniyetle karşılandığını ve ekip ile hastanede yaşanan kavga sayısında düşüş olduğunu kaydederek, "Aslında millet olarak sabırlı bir milletiz, ama yaptığımız araştırma sonucu hasta yakınlarının acile getirdikleri hastalarının akıbetiyle ilgili sıcak bilgi alamamaktan şikayetçi olduğunu belirledik. Bunu önlemek için de psikolojik destek ekibi uygulaması başlattık. Bir yıllık bir deneme sürecinin sonuçlarını uluslararası bir dergide yayınlayarak, bunu Sağlık Bakanlığı ile paylaşacağız. Bize göre uygulama son derece başarılı, ama memnuniyet rakamsal sonuçlarla tescil olursa Türkiye'deki tüm hastanelerde uygulanması yolunda Sağlık Bakanlığı'na öneride bulunacağız" dedi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hasta ile Yakınlarına Psikolojik ve Manevi Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement