Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Teşekkür Etti - Son Dakika
Güncel

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Teşekkür Etti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin deprem sonrası Hatay'a destek olduğunu ve birlik beraberlik içinde çalıştıklarını belirtti.

06.02.2024 11:09  Güncelleme: 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Tabii ki ilk üç gün gerçekten yalnızdık. Üçüncü günden itibaren birçok sivil toplum örgütü, belediyemiz, devletimizin farklı farklı bölgelerinden insanları, yurt dışından insanlar geldi ama en çokta buraya sahip çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyemiz oldu ve İstanbul Büyükşehir çalışanlarımız oldu. Gerçekten üçüncü günden itibaren Hatay'ın her noktasında bizimle hemhal oldular. Hatay'ın yarasını sarmak için, birlik beraberlik içinde bize destek oldular" dedi.

Hatay Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi temel atma töreni yapıldı. Törene, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, şunları söyledi:

"İLK ÜÇ GÜN GERÇEKTEN YALNIZDIK"

"Biz 5 Şubat akşamı gece yatarken hepimiz Hatay'ın büyük bir kısmı mutlu yatmıştık. Çünkü Kasımpaşa'yı uzatmanın uzatmasında bir firikik golüyle 1-0 yenmiştik ve puana çok ihtiyacımız vardı. ve o gece sabaha karşı çok büyük bir kabusla uyandık. Uyandık ki bizim sadece futbol takımımızdan 7 kişiyi kaybetmiştik. Hem menajerimiz aynı zamanda o gece bize o mutluluğu yaşatan Christian Atsu, o sabah hayata gözlerini yummuştu. Tabii ki sadece futbol takımımız değil, 24 bine yakın sadece Hatay'da insanlarımız sabaha karşı ya o sabah hayatını kaybetti ya gecikmelerden dolayı birçoğu hayatını kaybetmek durumunda kaldı. Tabii ki ilk üç gün gerçekten yalnızdık. Üçüncü günde itibaren birçok sivil toplum örgütü, belediyemiz, devletimizin farklı farklı bölgelerinden insanları, yurt dışından insanlar geldi ama en çok da buraya sahip çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyemiz oldu ve İstanbul Büyükşehir çalışanlarımız oldu. Gerçekten üçüncü günden itibaren Hatay'ın her noktasında bizimle hemhal oldular. Hatay'ın yarasını sarmak için, birlik beraberlik içinde bize destek oldular.

"O GÜNDEN BUGÜNE KADAR İBB BAŞKANIMIZ BURADAKİ EKİPLERİYLE BİRLİKTE BİZİM KADAR EN AZ ÇALIŞTILAR"

Ben tabii ki bütün belediye başkanlarımıza ve çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerek bizim arkadaşlarımız olsun gerek diğer partilerden gelen belediye başkanlarımız ama gerçekten de İstanbul'un hakkını ödemek çok zor. O günden bugüne kadar İBB Başkanımız buradaki ekipleriyle birlikte en az bizim kadar çalıştılar. Belki zaman zaman bizden daha fazla çalıştılar çünkü onlar bize yardım etmeye gelmişti biz depremzedeydik, biz sadece 166 arkadaşımızı kaybetmedik aynı zamanda bin arkadaşımızın çekirdek ailesinden insanın kaybolduğu mesai arkadaşlarından bahsediyorum, iki bininin de ya abisi ya ablası ya annesi ya babası ya yeğenleri hayatını kaybetti. Hatay'da gerçekten dram çok büyüktü. O günden bugüne kadar bizi yalnız bırakmadan bize destek olan hem sayın genel başkanlarımıza hem de İBB başkanlarımıza, bütün diğer başkanlarımıza ekipleriyle birlikte teşekkür ediyorum. İnşallah bu okuldan inşaatları güzel yapacak insanlarımız çıkacaktır, güzel yerlerde okuyacaklardır. Sayın Başkanıma, KİPTAŞ Genel Müdürümüze ve bütün paydaşlarına canı gönülden teşekkür ediyorum. Kırıkhan eğitim camiamıza hayırlı olsun diyorum."

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi\'ne Teşekkür Etti
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Teşekkür Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement