Hava Harp Okulu'ndaki Baskında Tümgeneral'in Cep Telefonu Çöp Kutusunda Bulundu - Son Dakika
Güncel

Hava Harp Okulu'ndaki Baskında Tümgeneral'in Cep Telefonu Çöp Kutusunda Bulundu

Hava Harp Okulu\'ndaki Baskında Tümgeneral\'in Cep Telefonu Çöp Kutusunda Bulundu

Yeşilköy'de bulunan Hava Harp Okulu ve buraya bağlı lojmanlarda yapılan aramada, okul komutanı Tümgeneral Fatih Alpay'ın darbe girişimi gecesi kullandığı cep telefonu çöp kutusunda bulundu.

18.07.2016 10:08  Güncelleme: 14:48

15 Temmuz darbe girişiminin ardından sabah erken saatlerde İstanbul Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu'nda operasyon başlatıldı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zırhlı ve sivil araçlarla yerleşkeye girdi. Operasyonda 1 Kurmay albay, 1 binbaşı 1 üstegmen ve 1 astsubay olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı. Aramada, okul komutanı Tümgeneral Fatih Alpay'ın darbe girişimi gecesi kullandığı cep telefonunun çöp kutusunda bulunduğu belirtildi.


ÇOK SAYIDA POLİSLE ARAMA

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından yönetilen aramayı, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin yaptığı öğrenildi. Hem Hava Harp Okulu'nda hem de bağlı lojmanlarda yapılan aramada, özel harekat polisleri ile çok sayıda sivil ve resmi polislerin de görev yaptığı belirtildi.


DARBE GİRİŞİMİ GECESİ TOPLANTI! HARD DİSKLERİ SÖKÜP GÜVENLİK KAMERALARINI SİLMİŞLER

Darbe girişiminde bulunan 25 general ve subayın Hava Harp Okulu'nda toplantı yaptıkları, toplantıdan sonra da okuldaki hard diskleri söktükleri, güvenlik kameralarındaki görüntüleri sildikleri öğrenildi.


TÜMGENERAL'İN CEP TELEFONU ÇÖP KUTUSUNDA BULUNDU

Bu sabaha karşı yapılan aramada okul komutanı Tümgeneral Fatih Alpay'ın darbe girişimi gecesi kullandığı cep telefonunun çöp kutusunda bulunduğu belirtildi. Okulun mühimmat kısmında bir kısım silahların olmadığı, şarjörlerinin basılı olduğu tespit edildi.


4 RÜTBELİ GÖZALTINDA

Arama sonrası Kurmay Albay Hüseyin Ergezen, Binbaşı İsa Öztürk, Üstteğmen Yavuz Bağuç ve Astsubay Burhan Torlak'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.


Öte yandan, yaz mevsiminde olunması nedeniyle Hava Harp Okulu öğrencileri okulda değil ancak 700 kişilik öğrenci grubunun Yalova'da kampta olduğu ve ailelerin öğrencilere ulaşmakta zorluk çektikleri belirtiliyor.

Ayrıca bugün, Hava Harp Okuluna giriş mülakatları yapılacağı için okulun dışında da birçok aile bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hava Harp Okulu'ndaki Baskında Tümgeneral'in Cep Telefonu Çöp Kutusunda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement