Havaalanı, Fındık Harmanı Alanına Döndü - Son Dakika
Güncel

Havaalanı, Fındık Harmanı Alanına Döndü

Havaalanı, Fındık Harmanı Alanına Döndü

Ünye'de, 1986 yılında temeli atılan ve kullanılmayan havaalanı pisti, fındık üreticilerinin ürün kurutma alanına dönüştü.

24.08.2013 14:14  Güncelleme: 16:03

Ordu'nun Ünye ilçesinde 1986 yılında temeli atılan ve kullanılmayan havaalanı pisti, her yıl olduğu gibi bu yıl da fındık üreticilerinin ürün kurutma alanına dönüştü.

Ordu'nun Ünye ilçesinde 1986 yılında inşaatına başlanan Ünye Havaalanı, 1800 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde pisti inşa edildikten sonra ödenek yetersizliğinden tamamlanamadı. 1988 yılında da 49 yıllığına kullanımı Türk Hava Kurumu'na (THK) devredildi. Ancak yaklaşık 400 dönümlük havaalanı arazisi yöre sakinleri tarafından çeşitli amaçlarla kullanılmaya başlandı. Özellikle fındık üreticilerinin mekanı olan havaalanı pisti, 'fındık kurutma alanı' olarak kullanıyor.

Havaalanı pistinin zemininin beton olmasının fındık harmanı için oldukça elverişli olduğunu söyleyen üretici Mehmet Maral, yaklaşık 15 ton fındık ürettiğini ve 5 yıldır fındığını kullanılmayan havaalanında kuruttuğunu söyledi. Maral, ''Burada 5 senedir fındık kurutuyorum. Her şey güzel ama buranın amacına uygun kullanılmasını isterdim. Havacılık Meslek Yüksek Okulu'nun buraya açılması düşünülüyormuş. Bu düşünce bir an evvel gerçekleşsin, biz fındığımızı kurutacak yer her zaman buluruz. Yeter ki burası yapılış amacına uygun kullanılsın.'' dedi.

Normal şartlarda birkaç haftada kuruttukları fındığı havaalanında 2 günde kuruttuklarını belirten Mehmet Maral, ''Hava güneşli olduğu zaman 2 günde kuruyor. Diğer yerlerde çadırla haftalarca uğraştığımız kurutma işlemini burada 2 günde gerçekleştiriyoruz. Ben burada yıllardır fındık kurutuyorum ve çok rahat ediyorum.'' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Havaalanı, Fındık Harmanı Alanına Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement