Havsa Canlı Hayvan Pazarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Havsa Canlı Hayvan Pazarı Açıldı

Havsa Canlı Hayvan Pazarı Açıldı

Trakya'nın en büyük canlı hayvan pazarı olan Havsa Canlı Hayvan Pazarı açıldı.

13.10.2012 11:58

Trakya'nın en büyük canlı hayvan pazarı olan Havsa Canlı Hayvan Pazarı açıldı. Trakya'nın birçok bölgesinden gelen hayvan üreticileri piyasanın durgunluğundan yakınırken pazarda kıran kırana pazarlıklar da yapılıyor.

Havsa Canlı Hayvan Pazarı'nın açılışı, Edirne Valisi Hasan Duruer'in de katılımıyla yapıldı. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi birçok hayvan üreticisi büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını pazarda sergilerken vatandaşlar da bayram öncesi kesesine uygun hayvanları alabilmek için pazara akın etti.

Vali Hasan Duruer sabahın erken saatlerinde Havsa'ya giderek canlı hayvan pazarını gezdi. Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş ve Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin ile birlikte pazarı gezen Vali Duruer, hayvanlar hakkında bilgi alarak hayvan üreticilerinin sorunlarını dinledi.

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Trakya'nın şaptan ari bölge olduğu için pazarın eskisi kadar sık kapanmadığını ancak arilik olmadan önce 6 haftalara kadar varan kapanmalar olduğunu belirtti. Havsa Canlı Hayvan Pazarı'nın 1940 yılından bugüne kadar gelişerek büyüdüğünü belirten Tekin, "Pazarımızda kurban arifelerinde değil her zaman aynı yoğunluğu görmek mümkün. Dolayısıyla pazarımızda her hafta Cuma gece yarısından sonra hareketlilik başlıyor. Yaklaşık bin büyük baş hayvan el değiştiriyor. Sadece Trakya'nın değil Marmara'nın en büyük canlı hayvan pazarı ilçemizde sürekli olarak kurumakta. Pazarımız çok hijyen ve modern bir şekilde hizmet veriyor. Tek eksiğimiz pazarımızın üzerinin kapatılması. Planlarımıza göre Kurban Bayramı'ndan sonra üstünü kapatarak halkımızı vatandaşlarımızın çok daha rahat bir şekilde alışverişlerini sağlayacak ortam yaratmayı planlıyoruz" dedi.

KIRAN KIRANA PAZARLIK

Canlı Hayvan Pazarı'nda hayvan üreticileri ile vatandaşlar arasında kıran kırana pazarlıklar da yapılıyor. Vatandaşlar hayvanların pahallılığından yakınırken üreticiler ise fiyatların normalin oldukça altında olduğunu belirtiyor ve zaman zaman zarar ettiklerini ifade ediyor.

Taptık Köyü'nden Ekrem Karaman bu yıl Hayvan Pazarı'nda satışların çok durgun olduğunu belirterek, "Maddi imkansızlıklardan dolayı ve para sıkıntısından ötürü pazar durgun. Sabahtan beri buradayız fazla gelen giden de yok. Vatandaş sadece fiyat soruyor sonra da geri dönüyor. Fiyatlar 3 bin lira ile 6 bin lira arsında değişiyor. 8 bin liralık danayı 4 bin liraya indirdik alan yok" dedi.

Lalapaşa'nın Sarıdanişment köyünden Mesut Bar isimli hayvan üreticisi ise, "Bir tane hayvan getirdik kurbanlık diye satamadık. Köylerde işler bozuk. Pazarda da öyle. Pazara diye geldik bozuk çıktı karşımıza. Bu durum ithal hayvandan kaynaklanıyor herhalde. Geçen sene canlı hayvan geldi bu seneye yansıdı. Ne olacak bilmiyorum hayvancının hali" diyerek piyasanın durgunluğundan yakındı.

Pazarın durgun olduğunu söyleyen Mican Şengül, "Hayvan çok param yok. Yemler pahalı. Yemleri yedirdik şimdi borçluyuz da. Ne olacak halimiz bilmiyorum" derken Turhan Kayak da, "Pazarın piyasası bozuk. Hayvanlar satılmıyor. Alım satım yok. Alıcı yok. Satıcı çok. 2 bin liralık hayvana 900 TL teklif ediyorlar" diye konuştu.

Pazarda büyükbaş hayvanlar 2 bin ila 7 bin TL, küçükbaş hayvanlar ise 200 ila 700 TL arasında değişiyor. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Havsa Canlı Hayvan Pazarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement