Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Tekirdağ'daki canlı hayvan pazarında yoğunluk yaşanıyor.
Karadeniz Mahallesinde kurulan canlı hayvan pazarına Trakya'dan gelen üreticiler satışlardan memnun.
Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ergin Durgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetiştirilen kurbanlıkların yoğun olarak İstanbul'a satıldığını söyledi.
Trakya'da yetişen kurbanlıkların kaliteli ve sağlıklı olduğunu anlatan Durgun, "Bizim üreticilerimizin yetiştirmiş olduğu kurbanlık hayvanların, büyük çoğunluğu İstanbul'a satılıyor. Gerek üreticimiz kendi imkanları ile hayvanlarını alıp İstanbul'daki hayvan pazarlarına götürüyor, gerekse de İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımız Trakya'daki hayvanların, kurbanlıkların sağlıklı ve kaliteli olduklarını kendileri gelip buradan alıp gidiyorlar." şeklinde konuştu.
Kurban alacak vatandaşların kurbanlarının sağlıklı olup olmadığına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Durgun, şunları kaydetti:
"Büyükbaş hayvanın iyi bir kurbanlık seviyesine gelebilmesi için 2 yaşını doldurmuş olması dişlerini tamamlamış olması gerekiyor. En önemli unsur ise hayvanın dünyaya sağlıklı gelmesi gerekiyor, aksi halde sağlıksız bir kurban insan sağlığını da olumsuz etkiler. Kurban alacak vatandaşlar alacakları hayvanların sağlığını uzman gözüyle değerlendiremeyebilir ama dış yapısına, beden yapısına, tırnak yapısına bakarak bilgi sahibi olabilirler. Bu konuda kafalarında şüphe veya kuşku oluştuğu zaman uzman veterinerlere danışabilirler."
"Kurbanlık hayvanın gözleri balık gibi parlak olmalı"
Tekirdağ Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalletin Doluca ise kurbanlıklara olan talebin arttığını ve satışlarından memnun olduklarını ifade etti.
Vatandaşların alacakları kurbanlıkların uzuvlarının tam olmasına dikkat etmeleri gerektiğini belirten, Doluca, şöyle devam etti: "Yoğunluk olarak kurbanlarımız İstanbul'dan gelen vatandaşlar tarafından alıcı buluyor. Ortalama küçükbaş hayvan satış aralığımız, bin ile bin sekiz yüz arasında değişiyor. Küçükbaş hayvanın kurban olabilmesi için en az altı aylık olması gerekiyor. Vatandaşlar kurbanlık almadan önce hayvanın uzuvlarına dikkat etsinler. Gözlerine dikkat etsinler. Hayvanın gözleri balık gibi parlak olmalıdır. Çünkü bir hayvanın kurban olabilmesi için için hiç bir uzvunun eksik olmaması gerekiyor. Bunun dışında boynuzunun kırık olup olamamasına kulağında küpe olup olamamasına dikkat etmelidirler. Aksi halde uzvu eksik olan hasta olan hayvan kurban olmaz."
Besicilik yapan Remzi Özkan da yaklaşık iki gündür hayvan pazarında olduğunu ve 12 hayvanından 4 tanesini sattığını söyledi.
Büyükbaş hayvan sattığını aktaran Özkan, "Büyükbaş hayvan satıyorum. Benim hayvanlarımın fiyat aralıkları 6 bin lira ile 14 bin lira arasında değişiyor. Hayvanlarımız satmak istiyoruz. Bayramın son gününe kadar burada bekleyeceğiz." şeklinde konuştu.
Son Dakika › Güncel › Hayvan Pazarında Bayram Yoğunluğu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.