Hazine Müsteşarı Çanakçı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hazine Müsteşarı Çanakçı Açıklaması

Hazine Müsteşarı Çanakçı Açıklaması

"G 20, küresel ekonomik krizin geride bırakılmasında son derece etkili" "Küresel ekonomik büyüme istenen düzeyde değil, düşüş riski hala bulunuyor" Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ...

14.11.2013 18:47

Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı, G-20'nin küresel ekonomik krizin geride bırakılmasında son derece etkili olduğunu, küresel ekonomik büyümenin ise istenen düzeyde olmadığını, düşüş riskinin hala bulunduğunu söyledi.

Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) tarafından "G-20 Küresel Ekonomik Forum, 2014 Avustralya başkanlığı 2015 yılında Türkiye tarafından üstlenilecektir" konulu konferans düzenlendi. Ankara Palas'ta düzenlenen programa, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı, Avusturalya'nın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Mehmet Gücük konuşmacı olarak katıldı.

Hazine Müsteşarı Çanakçı, yaptığı sunumda, G-20 ekonomilerinin küresel gayri safi hasılanın (GSH) yüzde 90'nını, dünya ticaretinin ise yüzde 80'nini oluşturduğuna dikkati çekti, 2014'ün aralık ayında Türkiye'nin G-20'ye başkanlık edecek olmasının önemine değindi.

G-20'nin küresel ekonomik krizin geride bırakılması ve hızlı bir ekonomik iyileşmeye gidilmesinde son derece etkili olduğunun altını çizen Çanakçı, buna rağmen küresel ekonomik büyümenin istenen düzeyde olmadığını, düşüş riskinin hala bulunduğunu vurguladı. Çanakçı, olası bir düşüşün önüne geçilmesi içinse şu tavsiyelerde bulundu:

"Saint Petersburg Eylem Planı'nın koordineli ve kararlı bir biçimde uygulanması, yeni uygulamaya konulan orta vadeli mali politikalara tam uyum, gelişmekte olan ekonomilerin para politikalarının normalleşmesine geçiş sürecinde dikkatli davranılması, ekonomik politikalarda daha kapsayıcı bir perspektifin uygulanması."

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gücük de G-20 başkanlığını 2015 yılında üstlenecek olan Türkiye'nin olası ve potansiyel katkıları hakkındaki görüşlerini aktardı.

AVİM'in düzenlediği programı zamanlaması itibariyle oldukça yerinde olduğunu ifade eden Gücük, programın karşılıklı görüş alışverişi için çok önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

Gücük, küresel ekonomideki dengelerin değişmeye başladığına dikkati çekti, G-20'nin bu değişimle uluslararası ekonomik işbirliği ve ekonomik politika belirlemede etkin olduğunun altını çizdi.

Büyükelçi Biggs ise Avusturalya'nın 2014 G-20 yol haritasına ilişkin bilgi verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hazine Müsteşarı Çanakçı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement