Hazreti Hüseyin'in Şehit Edilişinin 1374. Yılı - Son Dakika
Güncel

Hazreti Hüseyin'in Şehit Edilişinin 1374. Yılı

Hazreti Hüseyin\'in Şehit Edilişinin 1374. Yılı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Kendi iktidarını hak bilip muhalif olanları din dışına itmek, dinin saltanata dönüştürülmesidir. Kerbela faciası, iktidar hırsının neler yaptırabileceğinin ...

13.11.2013 13:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kendi iktidarını hak bilip muhalif olanları din dışına itmek, dinin saltanata dönüştürülmesidir. Kerbela faciası, iktidar hırsının neler yaptırabileceğinin en acı örneğidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, Hazreti Muhammed'in torunu Hz.Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1374. yılında, Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Halkalı'daki Arena Mega'da düzenlenen "Geleneksel Aşura Matem Merasimi"ne katıldı.

Törende konuşan Kılıçdaroğlu, yürekleri dağlayan Kerbela'nın, gönlünde Ehl-i Beyt sevgisi olan her Müslüman'ın ortak hüznü, "ölümün ölümsüzleştiği en belirgin" olay olduğunu söyledi.

İnsanlığın Kerbela'da neler olduğunu, "o bela çölünden" sağ çıkan Hazreti Zeynep'ten öğrendiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Hazreti Hüseyin, saltanata biat etmeyen kişidir. Hazreti Hüseyin, 'En büyük cihat, zalimin karşısına çıkıp sen haksızsın demektir' diyor. Hazreti Hüseyin ve beraberindekiler, haksızlık karşısındaki asil ve onurlu duruşlarıyla insanların gönüllerinde taht kurmuşlardır. Zulmü yapanlar ise vicdanlarda mahkum olmuşlardır. O masumlar, haksızlığa karşı boyun eğmemeyi, boyun eğmemenin bedelini gerektiğinde canlarıyla ödemeyi bizzat göstermişlerdir. Nitekim Hazreti Ali, 'Haksızlık karşısında eğilirseniz önce hakkınızı sonra da şerefinizi kaybedersiniz' demiştir. Kendi iktidarını hak bilip muhalif olanları din dışına itmek, dinin saltanata dönüştürülmesidir. Kerbela faciası, iktidar hırsının neler yaptırabileceğinin en acı örneğidir. Tarih boyunca iktidar hırsıyla gözü dönen muktedirlerin vahşetleri karşısında, insanlığı ayağa kaldıracak kardeşlik ve dostluk duyguları hep yeşermiştir."

"Dünyanın neresinde olursa olsun her türlü zulmün ve şiddetin karşısındayız"

Kılıçdaroğlu, dünyanın neresinde olursa olsun her türlü zulmün ve şiddetin karşısında olduklarını vurgulayarak, "Yeni Kerbela'lar görmek istemeyen herkes, öncelikle içindeki Yezid'i yok etmelidir" dedi.

"Benim zalimim iyidir" anlayışının Müslümanlık'ta olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu cennet vatanda, birbirimizin değerini daha iyi anlamalıyız. Hiçbir ayrım yapmamalıyız. Kimseyi ne inancından ne de etnik kimliğinden ötürü kırmamalıyız. Dostça ve kardeşçe, el ele gönül gönüle, birlik ve beraberlik içinde huzur ve güvenle yaşamalıyız. Allahımız birdir, kitabımız birdir, peygamberimiz birdir, Ehl-i Beytimiz birdir. Saltanat hırsıyla gözünü kan bürümüş hiçbir zalim, adı barış anlamındaki yüce dinimizin engin sulhunu asla bozamamıştır. Camiler de bizimdir, cemevleri de bizimdir. Ramazan da bizimdir, muharrem de bizimdir. Biz 76 milyon, biriz ve beraberiz. Hiç kimse bu kardeşlik kalesinde en ufak gedik açamaz, açamamıştır da. Kerbela, insanlıktan nasibi olan herkesin matemidir. Bu facia insanlık duyguları canlı olan herkesin içini acıtır. Kerbela, bugün 72 milletin ortak acısıdır, 2 milyarı bulan tüm insanlık dünyasının matemidir. Caferi kardeşlerimizin matemi hepimizin matemidir. Ülkemizdeki her yurttaşımızın matemidir."

Kılıçdaroğlu, Hazreti Hüseyin'in sevgisinde ayrışma, ötekileştirme değil, kucaklaşma ve dayanışma olduğunu vurgulayarak, "Kerbela incinsen de incitmemektir. Kerbela, yaradılanı, yaradandan ötürü sevmektir. Kerbela, olduğun gibi görünmek, göründüğün gibi olmaktır. Kerbela'da Hazreti Hüseyin ve Ehl-i Beyt'in duruşu, tüm insanlığa, insan olmanın yolunu bugün de açıkça söylüyor. Zalimin karşısına çıkıp, 'Sen haksızsın" demekle başlar insan olmak. Zulme karşı direneceğiz, zalime karşı direneceğiz. En güzel örneğini, tarihte en görkemli örneğini Hazreti Hüseyin vermiştir. Onun manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hazreti Hüseyin'in Şehit Edilişinin 1374. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement