"Herkes Ayağını Denk Alsın, Ateşle Oynadığını Bilsin" - Son Dakika
Güncel

"Herkes Ayağını Denk Alsın, Ateşle Oynadığını Bilsin"

"Herkes Ayağını Denk Alsın, Ateşle Oynadığını Bilsin"

HDP Eş Genel Başkanı Kürkçü, "Herkes ayağını denk alsın. Ateşle oynadığını bilsin. Halkların Demokratik Partisi'ne saldırmak kolay değil." dedi.

06.03.2014 17:47  Güncelleme: 17:59

Samsun'a gelen Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Herkes ayağını denk alsın. Ateşle oynadığını bilsin. Halkların Demokratik Partisi'ne saldırmak kolay değil. Halkların Demokratik Partisi'ni kendi yolundan döndürmek hiçte ucuz bir şey değil. Kendi yolundan çıkmayı göze alamayan bizi yolumuzdan çıkartmaya asla kalkmasın dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz Samsun'un İlkadım İlçesi'ndeki Uğur Mumcu Parkında açık hava toplantısı düzenlendi. Toplantı nedeniyle polis tarafından çevrede güvenlik önlemi alındı. Toplantıda HDP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İlhan Cüre'nin tanıtımı yapıldı.

Parti otobüsünden konuşma yapan Kürkçü, Samsun'daki toplantı için biraya gelinmesinin iki aydır partisine yönelik Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yapılan saldırılara karşı verilmiş açık ve cesur bir cevap olduğunu söyleyerek Saldırganlar, faşistler, alçaklar, namussuzlar kadar cesur olduğumuz zaman başarının yolu bizim için açıktır. Halkların demokratik partisi bayrağını Türkiye'nin bütün kentlerinde dalgalandıracak dedi.

Kürkçü, kimseye partisinin varlık ve mücadele hakkını sorgulatmayacaklarını söyleyerek HDP bütün dünya halklarının partisidir. Ama her şeyden önce Türkiye'de Türklerin ve Kürtlerin partisidir. Bu iki halkın çözülmez birliğini ve ortak mücadelesinin partisidir. Savaşa son verecek halklara arasındaki barışı sağlayacak olan patidir. Partimize yasak, baskı zulüm sökmez diye konuştu.

SALDIRILARDAN AK PARTİYİ HÜKÜMETİ SORUMLU TUTARIZ

30 Mart'taki seçimlerin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimi olduğunu ileri süren Kürkçü, sözlerine şöyle devam etti

12 yıldır Türkiye halklarının üzerinde bir ur gibi büyüyen Adalet ve Kalkınma Partisi diktatörlüğünün yolcu edilmeye başlandığı gün olacaktır. O nedenle adalet ve Kalkınma Partisine ve onunu hükümetine buradan sesleniyorum. Partimize karşı Türkiye'nin her yerinde girişilen saldırılardan sizi sorumlu tutarız. Türkiye'yi yönetme yetkisi sizdeyse halkın siyasi mücadelesini saldırı ve baskıdan koruma onu özgür ve eşit bir biçimde katılacağı seçimlerde yer almasını temin etmek sizin görevinizdir. Görevinizi yapmadığınız zaman iki elimiz yakanızda olur. Bize seçimi reva görmeyen bize oy hakkını reva görmeyen, seçilme hakkını reva görmeyenleri bizde seçilme hakkını tanımayız o zaman. Eğer bunu istemiyorsanız, eğer Türkiye'de adil demokratik bir seçim olmasını istiyorsanız tedbirlerinizi alın.

BÜTÜN SALDIRILARDA EMNİYET VE YEREL YÖNETİMLER ORTAKDI

Samsun Emniyeti'nin aldığı tedbirlerin sayesinde burada halklarını kullanmalarının sağladığını dile getiren Ertuğrul Kürkçü, Her şehirde her emniyetin görevi budur. Arkadaşlarımıza karşı her yerde girişilen saldırılar şimdi buradaki tedbirleri gördükten sonra bize şunu açıkça söyletiyor ki demek ki Urla'da, Aksaray'da Beykoz'da, Karşıyaka'da girişilen bütün saldırılarda emniyet ortaktı. Yerel idareciler ortaktı. Onları kulaklarından tutup mahkemeye götürmek adil bir yargılanma ile hapse sokulmalarını sağlamak HDP'nin görevi olacaktır. Bizi küçümseyenlere hor görenlere söylüyorum 30 Marttan sonra göreceksiniz HDP'nin olmadığı hiçbir hükümet Türkiye'de kurulamayacak. Çünkü sadece yerel yönetimin değil Türkiye'de siyasi iktidarında talibiyizö dedi.

AMAÇ TÜRKİYE'Yİ İÇ ÇATIŞMAYA SÜRÜKLEMEK

Partisine yönelik yapılan saldırganların arkasında duranlara seslenen Ertuğrul Kürkçü, Sizin bize niye saydırdığınızı biliyorum. Siz Türkiye'yi bir iç çatışmaya sürüklemek, bunun ardından bir darbe tertiplemek, bu darbeyle birlikte barış ve çözüm sürecini sabote etmek ve savaşı yeniden başlatmak istersiniz. Sizin oyununuza gelmeyiz. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. İki üç kendini bilmezin, kışkırtılmış gencin peşine takılıp bizi çekmek istediğiniz oyun sahasına girecek değiliz. Eğer siz o kadar çok savaş istiyorsanız işte meydan buyurun savaş meydanına gidin. Yoksulun, fakirin, garib gurebanın çocuğunu kışkırtmayın. Onların kanıyla siyaset yapmayın. Eğer bu kanla siyaset yapmak isterseniz sizden önceki bütün hepsinin olduğu gibi bütün savaş tacirlerinin olduğu gibi o kanda boğulacaksınız. Türkiye'de bu kanda boğulmuş Genel Kurmay Başkanlarının sayısını hesap eden yok. Bilen yok. Ama halklar ayaktalar buradalar, barış umuduna sarılıyorlar. Barışı size sizin ahmakça hesaplarınıza kurban edecek değiliz diye konuşu.

HADDİNİZİ BİLİN

Kürkçü, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatına Türkiye'deki seçim güvenliğinin durumunu parti olarak bildireceklerini söyleyerek Verdikleri zararı yanlarına kar bırakmayacağız. İdareden davacıyız. Bu güne kadar uğradığımız bütün zararları ödeyecekler. Hukukçularımız bununla ilgili bütün tedbirleri alıyorlar. Herkes ayağını denk alsın. Ateşle oynadığını bilsin. Halkların Demokratik Partisi'ne saldırmak kolay değil. Halkların Demokratik Partisi'ni kendi yolundan döndürmek hiçte ucuz bir şey değil. Kendi yolundan çıkmayı göze alamayan bizi yolumuzdan çıkartmaya asla kalkmasın. O nedenle herkes haddi bilsin, usul kural neyse onun içerisinde biz kurallara uygun davranıyoruz, herkes kurallara uygun çalışsın dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Herkes Ayağını Denk Alsın, Ateşle Oynadığını Bilsin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement