Hdp Milletvekillerinden Gözaltı Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Hdp Milletvekillerinden Gözaltı Tepkisi

Hdp Milletvekillerinden Gözaltı Tepkisi

İzmir'de geçen çarşamba günü düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur'un da bulunduğu 24 kişi sabah adliyeye sevk edildi.

11.03.2016 15:35

İzmir'de geçen çarşamba günü düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur'un da bulunduğu 24 kişi sabah adliyeye sevk edildi. HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ile Tunceli Milletvekili Alican Önlü ve yaklaşık 100 partili adliye önünde 'Baskılar bizi yıldıramaz' pankartıyla basın açıklaması yapıp gözaltılara tepki gösterdi.

Sabah saatlerinde 24 kişinin adliyeye sevk edilmesinin ardından HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ile Tunceli Milletvekili Alican Önlü, 100 kadar partiliyle İzmir Adliye Sarayı önüne geldi. Burada Gruba seslenen HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan şunları söyledi:

"Parti yetkililerimizin üyelerinin bir cenaze töreni sonrasında veya o gerekçe gösterilerek bir gözaltı var. Cenaze törenleri Anadolu'da başka coğrafyalardan farklı bir ritüeldir. Cenaze törenine katılmak bir haktır. Demokratik siyasetin önünü kapatmak, demokratik zeminleri daraltmak politikası bu ülkede kimsenin işine yaramayacaktır. Özellikle hükümeti buradan uyarıyoruz. Bu demokratik siyasetin önünü tıkamak, demokratik zeminleri sınırlandırmak ülkede gerçekten gelecekteki kardeşliği zora sokar. Barışı zora sokacak bir durumdur. Bu durumun derhal durdurulması gerekir. Bu durum kabul edilebilecek bir durum değildir."

Basın açıklamasına, adliye yakınlarında çalışan bazı inşaat işçilerinin de iş kıyafetleri ile katılması dikkat çekti. Grup, basın açıklamasının ardından adliye önünde beklemeye devam etti.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp Milletvekillerinden Gözaltı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement