Yazar Hekimoğlu İsmail'e Saygı Gecesi Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Yazar Hekimoğlu İsmail'e Saygı Gecesi Düzenlendi

Yazar Hekimoğlu İsmail\'e Saygı Gecesi Düzenlendi

Yazar ve düşünce adamı Hekimoğlu İsmail, kendisi için düzenlenen, Yaşayan Kültür Adamlarımıza Saygı Gecesine konuk oldu.

21.12.2013 23:09  Güncelleme: 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar ve düşünce adamı Hekimoğlu İsmail, "Yaşayan Kültür Adamlarımıza Saygı Gecesi"ne konuk oldu.

Hekimoğlu İsmail, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nce, kendisi için Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen saygı gecesine oğlu Osman Okçu ile geldi.

Geceye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Ali Erkan Kavaklı, Mehmet Nuri Yardım, Dursun Gürlek, Ahmet Vural ve Recep Şükrü Apuhan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda yazar ve davetli katıldı.

Programda Hekimoğlu İsmail, çeşitli yönleriyle anlatıldı. Hekimoğlu İsmail'in romancılığından ve özellikle "Minyeli Abdullah" romanının başarısından bahsedilen gecede konuşmacılar, yazarla olan anılarını anlattı.

Yazar Mehmet Nuri Yardım, Hekimoğlu İsmail'in fikir, düşünce ve edebiyat dünyasında çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Yardım,  "Hekimoğlu'nun en çok romancılığına dikkati çekmek istiyorum. Roman okumayan binlerce kişiye ışık olmuştur. Gazetelerde, dergilerde çok yazmış olan bir yazar, günümüzün Ahmet Mithat Efendisi, çok değerli eserler vermiş. Sadece romanlarıyla değil kitaplarıyla, hatıralarıyla, günlükleriyle düşünce ve fikir alanında çok önemli eserler ortaya koymuş bir edebiyat ustası, dava adamı ve fikir adamıdır" ifadelerini kullandı.

Hekimoğlu İsmail'i diğer yazarlardan ayıran en büyük özelliğin bütün insanları kucaklaması olduğunu aktaran Yardım, "Kimseyi dışlamaması, kimseye hor bakmaması, Yunus Emre ve Mevlana'nın açtığı yolda devam etmesi, onun en belirgin özelliklerindendir" dedi.

Hüseyin Gökçe de Hekimoğlu İsmail'in, Türk edebiyat ve düşünce tarihinin son kilometre taşlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Bizim için hedef ve ufuk insanıdır. Edebiyatı yaşayarak, içselleştirerek, tüm ruhuyla özümseyerek yaşamış ve okuyucularına aktarabilmiş önemli bir insandır" diye konuştu.

Abdurrahman Şen ise yaşayan kültür adamları için saygı geceleri düzenlemeye başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Programın ana başlığına 'Bir nesli yoğuranlar' dedik. Şu an yaşayan orta yaş grubu insanlar, saygı gecelerinde anmaya çalıştığımız kişilerin açtığı yolda yürümeye çalışan, eserlerini okuyan insanlar oldular. Bu kültür adamları, yazdıkları kitaplarla, verdikleri konferanslarla insanların yetişmesine vesile oldular. Bu konferanslar sayesinde kendilerine şükranlarımızı sunalım istedik."

Gecenin sonunda Hekimoğlu İsmail'e plaket takdim edildi. Hekimoğlu İsmail ise geceye katılanlara imzalı kitap hediye etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yazar Hekimoğlu İsmail'e Saygı Gecesi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement