Helmut Kohl İçin Avrupa Parlamentosu'nda Tören Düzenlendi - 2 - Fotoğraflı - Son Dakika
Güncel

Helmut Kohl İçin Avrupa Parlamentosu'nda Tören Düzenlendi - 2 - Fotoğraflı

Helmut Kohl İçin Avrupa Parlamentosu\'nda Tören Düzenlendi - 2 - Fotoğraflı

16 Haziran'da hayatını kaybeden eski Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Helmut Kohl için Avrupa Parlamentosu'nda tören düzenlendi.

01.07.2017 16:50

16 Haziran'da hayatını kaybeden eski  Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Helmut Kohl için Avrupa Parlamentosu'nda tören düzenlendi.

Almanya'da Doğu Almanya ile Batı Almanya'nın birleşmesinde oynadığı rol nedeniyle 'birleşmenin Başbakanı' olarak anılan eski Başbakan Helmut Kohl, uzun süredir devam eden rahatsızlık döneminin ardından 16 Haziran'da 87 yaşında Ludwigshafen'da hayatını kaybetmişti.

Törene çok sayıda lider katıldı. Katılanlar arasında İspanya Kralı Juan Carlos, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Amerika'nın 42. Başkanı Bill Clinton, Felipe Gonzales, Dimitri Medvedev, AB Konsey Başkanı Donald Tusk, AB Komiseri Jean Claude Juncker, AP Başkanı Antonio Tajani, Benjamin Netanyahu gibi çok sayıda devlet başkanı, bakanlar bulundu.

Alman siyasetinin önde gelen isimleri ve bakanları tam kadro törene katıldı. Almanya'nın 16 eyalet Başkanı Helmut Kohl'ü son yolculuğuna uğurlamak için Strasbourg'da bulundu.

Bill Clinton Asker Selamıyla Veda Etti

Liderler yaptıkları konuşmalarında doğu ve batı Almanya'yı birleştiren, Avrupa'nın gelişmesinde önemli rol oynayan deneyimli siyasetçi Helmut Kohl için övgü dolu sözler söyledi. AB Komiseri Jean Claude Juncker konuşmasında 'Burada siyasetçi olarak değil bir dost olarak, yakın arkadaşımdan Avrupa'nın geleceğini inşa eden gerçek Avrupa dostu Helmut Kohl'e saygıyla veda ediyorum ve teşekkür ediyorum. Avrupa'nın birleşmesi bu günlere gelmesini Helmut Kohl'e borçluyuz" dedi.

Bill Clinton konuşmasında duygulanıp sesin kısıklığı dikkatlerden kaçmadı. Helmut Kohl'ün naşına giden Bill Clinton asker selamıyla vedalaştı. En çok alkış alan konuşmacı Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron oldu. Helmut Kohl'e övgü dolu ifadeleriyle herkesin sevgisini kazandı. Helmut Kohl'ün kızı olarak anılan Şansölye Angela Merkel konuşmasında 'Ben burada konuşuyorsam Helmut Kohl'ün sayesinde buradayım. Eskiden ben de doğu Almanya'da yaşıyordum. Almanya'nın birleşmesinde çok önemli rol oynayan Helmut Kohl hepimizin Avrupa'da refah, huzur, barış içinde yaşamamız için çalıştı. Teşekkür ediyorum. Tarih meraklısı olan Helmut Kohl artık kendini tarihin sayfalarına yazdırdı. Hiçbir zaman unutulmayacak ve unutmayacağız, saygıyla anıyoruz. Bugün memleketine Almanya'ya götüreceğiz ve son yolculuğuna uğurluyoruz" dedi.

Alman Milli Marşı Okundu

AP'de saat 11.00 de başlayan taziye programı saat 13.00'de sona erdi. Helmut Kohl'ün naşını omuzlayan Alman askerler meclis salonundan çıkarken Alman Milli Marşı okundu. Davetliler Helmut Kohl'ü ayakta uğurladı. Helmut Kohl'ün eşi Maike Kohl Richter törende gözyaşlarını tutamadı. Yanında oturan AB Komiseri Jean Claude Juncker bayan Kohl'ü teselli etti. Strasbourg Üniversitesi Senfoni Orkestrası öğrencileri törende Hendel, Schubert, Beethoven eserlerini yorumladı.

ÖMER ÇELİK, MERKEL'E TAZİYEDE BULUNDU

Türkiye AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik salona girdikten kısa bir zaman sonra Şansölye Angela Merkel'e taziyede bulundu.

MACRON'A İLGİ

Program bittikten bir çok kişi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron herkesle yakından ilgilenirken eski mevkidaşı Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin kendisini dikkatle izlemesi dikkat çekti. İtalya eski Başbakanı Silvio Berluscuni  törende pek ilgi görmedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-AP törenden görüntüler

Törenin görüntüsü - Z

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Helmut Kohl İçin Avrupa Parlamentosu'nda Tören Düzenlendi - 2 - Fotoğraflı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement