Hem Sanata, Hem İstihdama Katkı - Son Dakika
Güncel

Hem Sanata, Hem İstihdama Katkı

Hem Sanata, Hem İstihdama Katkı

Türkiye'de Benzeri Görülmemiş El Sanatı Ürünleri Satış Mağazası'yla, Meslek Edindirme Alanında İhtiyaca Yönelik Önemli Bir Proje Ortaya Kondu.

26.08.2011 21:24  Güncelleme: 21:25

Pendik Belediyesi, sanat ve meslek edindirme alanında KİŞGEM, İSMEK ve Halk Eğitim Merkezi ile istihdam protokollerine imza atarken, benzersiz hizmetleriyle bir adım önde olmaya da devam ediyor. Pendik Gazipaşa meydanında belediyece oluşturulan El Sanatı Ürünleri Satış Mağazası, 3 buçuk aydır meslek edindirme kurslarında üretilen ürünlerin satıldığı ve kursiyerlerin istihdam olup para kazandığı bir adres oldu. Türkiye'de benzeri görülmemiş satış mağazasıyla, meslek edindirme alanındaki ihtiyaca yönelik farklı bir proje daha ortaya kondu.

Belediye ön ayak oldu, hem kursiyerler, hem de el ürünü sevenler kazanıyor

Yetenekleri ve eğitimleri neticesinde cam füzyon, tezhip, ebru, hat, çinicilik, Rize bezi, ipek halı, Bardız kilim dokuma ve filografi gibi alanlarda eserler üreten kursiyerler, bu ürünleri satmak için işyeri açma ve işletme gibi maddi açıdan külfetli yollara başvurmak zorunda kalmıyor. El ürünleri satış mağazasında satılan ürünlerin hiç birinden maddi bir kazanç sağlamayan Belediye, hem kursiyerlere para kazanma imkanı sağlıyor, hem de birbirinden güzel el ürünlerini almak isteyenlere hesaplı fiyatlarla satış yapıyor.

"Bayram hediyeniz, makul fiyatlarla satılan orijinal el ürünleri olsun"

El ürünleri satış mağazasında ürünlerini satmak isteyen kursiyerlerin, Pendik sınırları içerisinde ikamet etmesinin yanında KİŞGEM, İSMEK ve Pendik Belediyesi meslek edindirme kurslarında eğitim almış olması gerekiyor.

Mağaza sorumlusu Sevinç Uludağ, kuruluşundan bu yana henüz 3 buçuk aylık olmasına rağmen vatandaşlardan mağazaya yoğun bir rağbet olduğunu belirtirken, Ramazan bayramının yaklaştığı bu günlerde "Pendiklileri sevdiklerine alacakları hediyeler için mağazamıza bekliyoruz" dedi. Üretmiş oldukları ürünleri artık daha kolay bir şekilde satarak geçimlerine katkı sağlayan kursiyerler de hallerinden oldukça memnun.

Ferhan Yüksel: Marmara Üniversitesi teknik ressam hocası olarak görev yaptıktan sonra emekli oldum. Evde oturmanın bana göre olmadığını düşünüp tel kırma kursuna yazıldım ve İSMEK'te 2 yıl eğitim aldım. Ürettiğim eserleri burada satarak ek kazanç sağlıyorum.

Özlem Terzi: Pendik Belediyesi cam füzyon kursunda bir senedir eğitim alıyorum. Evli ve 3 çocuk annesiyim. Ürettiğim el ürünü eşyaları Pendik Belediyesi el ürünleri satış mağazasında satarak aileme ilave katkı sağlıyorum. Pendik Belediyesine bize olan desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.

Arzu Şahin: 2 yıldır boş vakitlerimi değerlendirmek amacıyla İSMEK gümüş işlemeciliği kursuna devam ediyorum. Gümüşü bir maden ve takı malzemesi olarak çok seviyorum. Kendi takılarımı kendim yapıyor, hediyelik takılar da üretiyor ve burada satışa sunuyorum.

Gelincik Eroğul: 3 yıldır belediye çini seramik kursunda eğitim alıyorum. Ayrıca belediye kursiyeri arkadaşlarımızla bir proje grubu oluşturduk. Çini ürünlerimizi burada satışa sunarken, büyük boyutlu çini işleri yapacak çalışmalara da imza atıyoruz. Üretirken satış derdiyle uğraşmıyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hem Sanata, Hem İstihdama Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement