Hem Yüzü Hem de Organlarıyla Hayat Oldu - Son Dakika
Güncel

Hem Yüzü Hem de Organlarıyla Hayat Oldu

Hem Yüzü Hem de Organlarıyla Hayat Oldu

Uşak'ta, intihar girişiminin ardından beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın karaciğeri ve böbreği İzmir'de iki hastaya umut oldu.

15.05.2012 14:27

Uşak'ta, intihar girişiminin ardından beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın karaciğeri ve böbreği İzmir'de iki hastaya umut oldu. Yılmaz'ın karaciğeri 9 yaşındaki Murat Akın'a nakil yapılırken, böbreği 54 yaşındaki Ahmet Zeki İzmir'e nakledilmek üzere hazırlıklar tamamlandı, operasyon için düğmeye basıldı.

Uşak'ta geçen günlerde beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından tüm organları bağışlanan 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın organları nakil bekleyen hastalara hayat oldu. Afyon'da ikamet eden 3 çocuklu Bayram ve Fatma Akın çiftinin ilk çocukları olan ve 2,5 yaşından bu yana karaciğer yetmezliği hastası olan Murat Akın'a nakledildi. İzmir Çiğli Kent Hastanesi'nde Dr. Murat Zeytunlu, Opr.Dr. Zafer Önen, Opr. Dr. Cahit Yılmaz ile Prof. Dr. Mehmet Alper tarafından gerçekleştirilen nakil sonrasında duygularını ifade eden Akın ailesi, mutlu olduklarını ve organ bağışı konusunda vatandaşları duyarlılığa davet ettiler.

BABA VERİCİ OLDU NAKİL HABERİ GELDİ

Baba Bayram Akın da oğlunun hayata tutunmasını sağlayacak olan nakil için

Kent Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonrasında kendi karaciğerinden bir parça vermeye hazırlandığını ancak son dakikada

Uşak'tan uygun kadavra haberi aldığını söyledi. Mutlu haberi hem sevinç ve üzüntü ile karşıladıklarını söyleyen baba Bayram Akın; şöyle konuştu: "Verici 19 yaşındaymış. Çok genç. Keşke genç yaşta yaşamını yitirmeseydi de biz verseydik. İnşallah oğlum sağlığına kavuştuğu zaman verici aileye giderek hem teşekkür edeceğiz hem de taziye dileklerimizi ileteceğiz"

ÜÇÜNCÜ KADAVRADA HAYAT BULDU

Yakınlarının rahatsızlığı yüzünden canlı verici olmayan ve iki defa kadavra böbrek çıkmasına rağmen nakilden dönen 3 yıllık diyaliz hastası 54 yaşındaki Ahmet Zeki İzmir'de, Uşak'tan gelen böbrek bağışı ile sağlığına kavuşacak.

Opr. Dr. Işık Özgün, Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu ve Nefroloji Uzmanı Dr. Serkan Yıldız bünyesinde gerçekleştirilecek nakil öncesinde gözyaşları içinde yaşadığı mutluluğu dile getiren böbrek hastası, nakil sonrasında yapacağı ilk işinin ailesi ile birlikte doyasıya eğlenmek olduğunu söyledi. Uşaklı gencin ailesine taziye dileklerini ileten Ahmet Zeki İzmir, "19 yaşındaymış. Gencecik çocuk. Uygun nakil haberini aldığımda önce çok sevindim. Ancak kadavranın yaşını öğrendiğim zaman çok üzüldüm" dedi. Ailece tüm organlarını bağışladıklarını belirten Ahmet Zeki İzmir; "Ülkemizde organ bağışı oranı oldukça düşük. Bu yüzden nakil bekleyen hastalar mağdur. Herkes organ bağışında bulunmalı. Hastanelerde organ bekleyen hastaları ziyaret etmelidirler."

Kadavranın korneaları 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi Kornea Bankası'nda uygun bir hastaya nakil edilmek üzere saklanırken, diğer böbreği İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tetkikler sonrasında belirlenecek uygun bir hastaya nakil edileceği belirtildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hem Yüzü Hem de Organlarıyla Hayat Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement