Hemşehrilik Ruhu Pendik'te Canlanıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hemşehrilik Ruhu Pendik'te Canlanıyor

Hemşehrilik Ruhu Pendik\'te Canlanıyor
06.02.2015 12:29  Güncelleme: 12:30

İstanbul'un en kalabalık 5. İlçesi olan Pendik'te yaşayanlar, yeni kültür sezonunda coşku dolu günler yaşıyor.

Pendiklilerin kökleriyle bağlarını güçlendirmek ve kültürel zenginliğine destek vermek üzere ilçede faaliyet gösteren çok sayıda dernekle ortak bir çalışma başlatan Pendik Belediyesi, düzenlediği gecelerle Türkiye'nin her köşesine ait hemşehrilik ruhunu yaşatıyor.

'Hemşehri Derneği Programları' ile adı altında gecelere imza atan Pendik Belediyesi, farklı illerin müzik ve folklör zenginliğini Pendik'e taşırken TRT sanatçılarını ve ünlü isimleri de konuk ediyor. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen organizasyonlar, kendi yörelerine ait kültürel zenginliği sahnede izlemek üzere gelen çok sayıda kişiyi buluşturuyor. Her ay üç hemşeri derneği gecesine destek veren Pendik Belediyesi, bugüne kadar Bosna, Çankırı, Yozgat, Sinop, Afyon ve Tokat gecelerinin yanı sıra Şubat ayını da Bayburtlular, Çankırılılar ve Gümüşhaneliler gecelerine ayırdı.

Dernekler daha aktif olacak

Pendik'te bulunan çok sayıda hemşeri derneğinin toplantılarına ve etkinliklerine katılan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Türkiye'nin dört bir köşesinin rengini Pendiklilerle buluşturmaya devam edeceklerini söyledi. Metropol hayatının insanı yalnızlaştırdığını ve maddiyata dayalı bir anlayışa yönelttiğini söyleyen Şahin, "Dünyanın gidişatı ne yazık ki gelecek nesiller açısından tamamen maddiyata dayalı bir anlayışa dönüştü. Köklere, değerlere olan bağlılık azalıyor. Bizi biz yapan değerleri önce tanımak, sonra kendi nesillerine ve şehre tanıtmak amacıyla hemşeri derneklerine her türlü desteği veriyoruz"dedi.

Başkan Şahin, bu amaçla derneklerin faaliyetlerine katkıda bulunmak üzere belediye bünyesinde bir birim oluşturulduğunu, ayrıca hemşehri derneklerini daha aktifleştirmek için Sivil Toplum Kuruluşları Eğitimi adı altında bir de eğitim programı düzenlendiğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hemşehrilik Ruhu Pendik'te Canlanıyor - Son Dakika


Advertisement