Hemşeri Festivalinde Dostluk Havası Esti - Son Dakika
Güncel

Hemşeri Festivalinde Dostluk Havası Esti

Hemşeri Festivalinde Dostluk Havası Esti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4'cüsü düzenlenen "Hemşeri Dernekleri Festivali" Festival Park içinde başladı.

13.06.2014 12:02  Güncelleme: 12:08

Gaziantep'te bulunan yaklaşık 36 hemşeri derneği temsilcileri ve vatandaşların katıldığı festivalde birbirinden renkli görüntüler ve lezzet tatları görücüye çıktı. Festivalde yöresel tatlar, el sanatları, kültürel faaliyetler, her yörenin kendine has giyim, gıda, kültür ve sanat adına önemli görülen ürünleri stantlarda sergilendi.

Festivalin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Toprak, konuşmasında bu tür faaliyetlerin birlik ve beraberliğin pekişmesi açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Toprak, festival sayesinde Gaziantep'te bulunan ve kendi kültürünü tam manasıyla bilmeyen vatandaşların kendi kültürel değerlerini, halk oyunlarını, yemek kültürlerini öğrenip diğer illere de öğreteceklerini ifade etti.

Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın da, "Bu tür etkinliklerle birlikteliğimizi yücelteceğiz, değerlerimizi arttıracağız, daha çağdaş, daha medeni insanlar olacağız. Onun için de bu aidiyet bağlarını hepimiz var edip katkı ve katılımda bulunacağız, birbirimizi yok ederek değil. O zaman büyüyüp uygar ülkelerden olacağız" şeklinde konuştu.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi folklor ekibi katılımcılara muhteşem bir halk oyunu gösterisi sundu. Folklor gösterisinin ardından protokol üyeleri, hemşeri derneklerinin stantlarını gezerek yöresel lezzetleri tattılar.

Dernekler yörelerine ait ürünlerini, kültür varlıklarını, yemeklerini açılan stantlarda katılımcılara tanıtma ve anlatma imkânı bulacak. 3 gün sürecek olan festivalde sıra geceleri, semah gösterisi, ozanlar topluluğu konserleri ve yöresel sanatçıların katıldığı konserler verilecek.

Festivale, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak ve M. Durdu Yetkinşekerci, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, hemşeri derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hemşeri Festivalinde Dostluk Havası Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement