Hintli Çocuklar ‘Derviş’ İle Geldi - Son Dakika
Güncel

Hintli Çocuklar ‘Derviş’ İle Geldi

Hintli Çocuklar ‘Derviş’ İle Geldi

Hintli çocuklar sema gösterisinden esinlenerek figürler ekledikleri dansları ile 23 Nisan Festivali'ne renk katacaklar

20.04.2011 15:02

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nde dansları ile ilgi çeken Hindistan kafilesi de uzun bir yolcuktan sonra Kocaeli'ye ayak bastı. Hintli çocuklar Kocaeli'ye gelir gelmez 'Derviş' adını verdikleri ve sema gösterisinden etkilenip figürler ekledikleri danslarından kısa bir gösteri sundu.

SÜPRİZLE GELDİLER

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ve 41 ülkeden çocukların katıldığı 23 Nisan Uluslararası çocuk festivalinde Hindistan kafilesi büyük bir sürprizle kente ulaştı. Hintliler Mevlana'nın semasından esinlenerek Derviş adını verdikleri özel bir dans hazırladıklarını belirterek bu dansı Kocaeli'ye ve Türkiye'ye armağan ettiklerini ifade etti.

MEVLANA'DAN ETKİLENDİ

Yaklaşık 30 kişilik bir grupla Kocaeli'ye gelen Hintli çocukların dans eğitmeni 3 sene önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Mevlevi Evi'ni ziyaret ettiğini belirterek, ""O ziyaret beni çok etkiledi. Mevlana'yı ve yaşamını araştırmaya başladım. Hatta Konya'ya da gittim. Oradaki sema gösterilerini izledim. Sema gösterisindeki bazı figürlerin olduğu özel bir dans yapmaya karar verdim. Hindistan motifleriyle de süsledim. Bu dansı Kocaeli'ye Türkiye'ye armağan ediyorum" dedi.

DERVİŞ DANSINDAN KISA BİR GÖSTERİ

41 ülkenin danslarının gerçekleşeceği geceden önce Derviş adını verdikleri danslarından kısa bir gösteri sunan Hintli çocuklar Kocaelilileri, Türkiye'ye armağan ettikleri bu özel dansı izlemeye davet etti. Öte yandan Hintli kafileyle beraber 11 Aylık bebek Aanya'da ilgi odağı oldu. Aanya'nın annesi ülkelerinde bebeklerin farklı bir yere götürülmesinin çok zor olduğunu sadece çok güvenilir yerlere götürebildiklerini ifade ederek bu anlamda Kocaeli'de çok rahat ve güvende hissettiklerini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hintli Çocuklar ‘Derviş’ İle Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement