Hitit Uygarlığı Sanatla Tanıtılacak - Son Dakika
Güncel

Hitit Uygarlığı Sanatla Tanıtılacak

Hitit Uygarlığı Sanatla Tanıtılacak

Çorum Valiliği ve Gazi Üniversitesi'nin işbirliği ile gerçekleştirilen Hitit Uygarlığı Resim Heykel Seramik Çalıştayı bugün Çorum'da başladı.

21.06.2011 19:15

Çalıştayda Hitit Uygarlığı'nın sanat yoluyla daha iyi tanıtılmasını hedefleyen projede ortaya çıkan eserler, Çorum'da ve Ankara'da düzenlenecek iki ayrı sergiyle sanatseverlerin ilgisine sunulacak.

Proje Koordinatörü Gazi Üniversitesi Resim Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Osman Altıntaş, Çorum Valiliği önderliğinde, Gazi Üniversitesi işbirliğinde yürütülen projede Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden 12 öğrencinin görev aldığını, ayrıca Çorum Güzel Sanatlar Lisesi son sınıfında da 10 öğrencinin projeye dahil edildiğini kaydetti. Projede ayrıca 6 kişilik akademisyen heyetinin bulunduğunu söyleyen Doç. Dr. Altıntaş, 15 Haziran'da başlayan çalıştayın yarın açılacak olan sergiyle tamamlanacağını belirtti.

Çorum'un sahip olduğu kültürel değerlerin tanıtımı adına, sanatçı olarak katkı sağlamaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını vurgulayan Doç. Dr. Altıntaş, çalışmalara ev sahipliği yapan ve şartları olgunlaştıran Çorum Valisi Nurullah Çakır'a sanat adına ve toplum adına teşekkür ettiğini kaydederek, şunları söyledi:

"İbni Sina'nın ünlü sözü, 'Bilim ve sanat, takdir edilmediği yerden göç eder' der. Sayın Vali Nurullah Çakır'ın, sanat alanında olan bir kişiden daha fazla sanat ve kültüre karşı duyarlı olduğunu bizzat görmek ve şahit olmak beni Çorum'un sanat ve kültür bakımından geleceği adına beni büyük umutlara yönlendirdi. Bu duyarlılık bizleri yüreklendiriyor. Sayın Vali, bir kent valisi olmaktan daha çok, bir kültür adamı olma özelliklerini yansıtıyor. Bu alanda zor bulunur bir duyarlılıkla karşı karşıya olmak bizleri mutlu etti. Bu örnek yaklaşımı nedeniyle kendisine çok teşekkür ediyorum. "

Doç. Dr. Altıntaş, ayrıca sergilenecek eserlerin hem anlam hem de boyutları bakımından büyük bir değer taşıdığını da söyleyerek, 40'a yakın yağlı boya tablonun yer alacağı sergide, 3. 5 metre boyunda 3 seramik pano ve 1. 80 metre boyunda 80 santim genişliğinde 3 yontma heykelin sergileneceğini de sözlerine ekledi. - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hitit Uygarlığı Sanatla Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement