Lübnan Hizbullah'ı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suriye'de 4 yıldır devam eden iç savaşın sona ermesi için Suriye Ulusal Koordinasyon Komitesi liderlerinden Heysem Menna da dahil bazı muhalif yetkililerle görüştüğünü belirtti.
Nasrallah'ın, el-Meyadin Televizyonu'na verdiği ve bu akşam yayınlanması beklenen mülakattan pasajlar yayımlayan es-Safir gazetesinin haberine göre, Hizbullah Genel Sekreteri, "Suriye'de siyasi çözüme katkıda bulunmak için Suriyeli muhalif Heysem Menna da dahil bazı muhalif yetkililerle görüştüm" açıklamasında bulundu.
Suriye'de rejim birlikleriyle savaşan Hizbullah militanlarının "savaştan yorgun düştükleri" iddiasını yalanlayan Nasrallah, "Düşmanın söylediğinin aksine direniş, güneyde ( İsrail'e karşı) tam olarak, her duruma karşı hazır vaziyette" ifadesini kullandı.
İsim zikretmeden bölge ülkelerden birinin Rusya'ya, "Esed'in iktidardan ayrılması koşuluyla mevcut rejimin devamı" da dahil her türlü anlaşmayı kabul etmeye hazır olduklarını söylediğini ileri süren Nasrallah, "krize müdahil olan" bu ülkenin, Suriye'de Esed'in yerini alacak bir başka "Nusayri devlet başkanı" fikrinden rahatsızlık duymayacağını da iddia etti. - Lübnan
Son Dakika › Güncel › Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah Açıklaması - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?