"Hizbullah'ı Resmi Kurumlar Kurdu" - Son Dakika
Güncel

"Hizbullah'ı Resmi Kurumlar Kurdu"

"Hizbullah\'ı Resmi Kurumlar Kurdu"

MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür'den tarihi itiraf: Hizbullah'ın kurulmasının ardında resmi kurumlar var

06.08.2012 22:06  Güncelleme: 09:18

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 215'inci duruşmasında MİT Kontrterör Daire eski Başkanı Mehmet Eymür, tanık sıfatıyla dinlendi. Eymür, mahkemeye tarihi bir itirafta bulundu; Hizbullah terör örgütünün kurulmasının ardında resmi kurumların bulunduğunu söyledi.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Eymür'e, "Hizbullah hakkında bildiklerinizi anlatır mısınız?" diye sordu. Eymür, bu soruya şu cevabı verdi:

"Hizbullah'ın kurulmasının arkasında resmi kurumlar olduğu kesin ancak sonradan kontrolden çıktı. Ancak hangi resmi kurum tarafından kurulduğunu bilmiyorum. Aynı İsrail'in Hamas'ı kurması gibi. Hamas, İsrail'in başına bela oldu"

Eymür daha önce de Susurluk kazasında ölen kontrgerilla mensubu Abdullah Çatlı'nın istihbarat amaçlı kullanıldığını ancak daha sonra kontrolden çıkıp kendisini bile görevden aldırmak istediğini ileri sürmüştü.

PERİNÇEK'LE SÖZ DÜELLOSU: SUSURLUK'U KİM ORTAYA ÇIKARDI?

Daha sonra da Eymür'e soru sormak için sanık Doğu Perinçek söz aldı. Ancak Perinçek ve Eymür arasındaki diyalog, söz düellosuna dönüştü.

Perinçek, "Susurluk örgütünü kim ortaya çıkardı?" diye sorunca Eymür, "Herhalde siz değil ben çıkardım" diye cevap verdi. Perinçek "Kim kamuoyuna duyurdu?" dedi. Eymür de "Siz" cevabını verdi. Perinçek'in sorusu üzerine İkinci MİT raporunu da kendisinin hazırladığını aktaran Eymür, raporun bir kısmını eski bir emniyet müdürüne verdiğini kaydederek "Raporu Ecevit'e iletmesi için vermiştim. O bölüm de sizin yayınladığınız bölümdü zaten" dedi.

Eymür, birinci MİT raporunu da kendisinin hazırladığını ancak Aydınlık grubu tarafından kamuoyuna duyurulduğunu söyleyince Perinçek, "Peki ikinci MİT raporunda bizim ilave ettiğimiz bir konu ya da tahrifat yaptığımız bir belge var mıdır?" diye sordu. Eymür de "Sonradan alay mevzuu edecek bir şey buldunuz, sulandırdınız. Raporda yer alan milletin yatak odasını haber yaptınız" dedi. Perinçek de bu açıklama üzerine "Tabii kimse yatak odasının dinlenmesini istemez" deyince Eymür de "İstihbaratta yatak odaları çok önemlidir. Parti başkanlarını düşürecek bilgiler çıkabilir" açıklamasını yaptı. Bunun üzerine Perinçek'in, "Benim yatak odamı da dinlediniz mi?" sorusu salonda gülüşmelere neden oldu.

Doğu Perinçek, kendisi ile dava sanıklarından Veli Küçük arasında bir görüşme saptayıp saptamadığını sorunca Eymür, "Kızıl Elma projesi size mi aittir?" diye karşı soru sordu. Perinçek "Bütün gençlere ait bir projedir. İçlerinde ülkücüsü de vardır, solcusu da vardır" deyince Eymür de "İşte tamam, Veli paşa da Kızıl elma içinde, siz de onun içindesiniz" diye cevap verdi.

Mahkeme heyeti duruşmayı, yarın saat 08.45'e erteledi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Hizbullah'ı Resmi Kurumlar Kurdu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement