Hizmette Gece Gündüz Fark Etmiyor - Son Dakika
Güncel

Hizmette Gece Gündüz Fark Etmiyor

Hizmette Gece Gündüz Fark Etmiyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Niğde Belediyesi olarak hizmetlerimiz gece gündüz devam ediyor" dedi.

05.07.2012 08:40

Her fırsatta çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi hizmet olarak gece gündüz farketmiyor. Niğde'mizin hizmetindeyiz. Tüm amacımız güzelliğine daha fazlasının katmış, bir Niğde meydana getirmek. Bunun için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Eski Terminal caddesi olarak bilinen Emin Erişingil Bulvarında asfaltlama çalışmaları yapıldı. Önümüzdeki günlerde de yine bu bölgemizin ışıklandırılması, sinyalizasyonu, kaldırımlarının yenilenmesi, orta refüjünün yenilenmesi ve ağaçlandırılması yapılacak. Bu yolumuzda biz başta yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu şebekesinin yenilenmesini sağladık. Ve inşallah Niğde'mizin girişi olan ve İlhanlı, Nar, Şahinali ve bir bölümü de Şehitler mahallesine tekamül eden bu yolumuzu Niğde'mize yakışır bir hale getirmiş olacağız. Bu yolun yapımını Kolin İnşaat üslendi, çalışmalarını sürdürüyor. Diğer taraftan Niğde Belediyesi olarak bizim yine park ve bahçe, asfaltlama, kilitli taş döşeme, ve orta refüj düzenleme çalışmamız Bor caddesinde devam ediyor. Birkaç ay içerisinde Derbent Mezarlığı'ndan başlayarak Polis Evi'ne kadar olan bölümün tamamının orta refüj ve kaldırım çalışmasını bitirmiş olacağız. Otoyoldan girdiğimiz zaman Bor İlçe'sine kadar düzenli bir ana arter meydana getirmiş olacağız. Bunun yanında Şehitler Kavşağı'ndan başlayarak Bor TOKİ Kavşağına kadar olan ve 2X2 ebadındaki yolun 3X2'ye çıkarılmasıyla ilgili ihaleyi Kara Yolları Bölge Müdürlüğümüz gerçekleştirdi. Önümüzdeki günlerde yüklenici firma o yolun da standardının yükseltilmesiyle ilgili işe başlamış olacak. Diğer yandan biz 2012 yılında Niğde'mize 100 bin ton asfalt serimini gerçekleştireceğiz dedik. Şu anda bu rakama yaklaşmış durumdayız. Niğde görüldüğü üzere; yoluyla, kaldırımıyla, orta refüj düzenlemesiyle, alt yapı olarak da; kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu, park ve bahçe çalışmalarıyla baktığımız zaman hakikaten bir şantiye görünümünde. Kısa süre içerisinde özellikle ana arterlerimizde bu şantiye görünümünün bittiğini göreceğiz. Bu çalışmalarımızı da zaten vatandaşımız görüyor. Belki tozdan topraktan muzdarip oluyor trafikteki taşıtlarımız ulaşım noktasında bir takım sıkıntılar çekiyor ama bunlar geçici sıkıntılar. Ama şunu da belirtelim tek biz değil burada doğalgaz çalışması da var. Örneğin Bankalar Caddesi'nde 1 aylık bir çalışma yaptılar. Bunları üst üste koyduğumuz zaman vatandaşımız bu noktada sıkıntı çekebilir. Ama biraz sabır göstersinler biz onlardan özür diliyoruz bizim çalışmalarımız vatandaşımızın iyiliği için" dedi.

Eski Terminal Caddesi ile Aydınlık Caddesi'ni bağlayan üst geçitten bağlantı yolu yapıldığının altını çizen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan;"Eski Kayseri Caddesi, Niğde'nin eski bağlantı yolu olarak kör kalmıştı. Bu yol ayrıca Ata Sanayinin ulaşımını sağlayan bir yoldu. Bu yoldan o yola geçiş yoktu. Biz demiryolu üst geçidini geçer geçmez Rahman Camii'nin önünden bir yol ile alttan geçip Ata Sanayiye ulaşımı sağlamış olacağız. Bu geçişin Ata Sanayi esnafımıza, o yol güzergâhında bulunan esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum. Çünkü oradaki esnafımıza en kolay ulaşmanın yani çevre yoluna çıkmadan ulaşmanın en iyi yolu olduğunu gördük ve burayı o şekilde dizayn ediyoruz. Taşıt sürücülerimiz, sanayiye gitmek isteyen esnafımız 1 ay sonra bizim yapacağımız çıkıştan faydalanarak daha kısa sürede Ata Sanayi'ye ulaşma imkanı olacak. Bilindiği üzere Niğde'mizin nüfusunun büyük bir ağırlığı merkez ilçede ve merkez ilçenin köy ve kasaba ağırlığı da Misli Ovası başta olmak üzere Niğde'mizin yüzde 50'si bu bölgeden geçiyor. Dolayısıyla bu yolu herkes kullanacak" şeklinde konuştu.

Niğde Belediyesinin kendi ekip ve ekipmanıyla da asfaltlama çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan;"Aydın İnşaat Niğde Belediyesi olarak geçen yıl yaptığımız ihalede yaklaşık 8 milyon liralık iş aldı. Aldığı işin yarısını geçen yıl yaptı. Kalan 4 milyonluk bölümünü de bu yıl tamamlayarak işini ikmal etti ve ilimizden ayrıldı. Yolu yapan Aydın İnşaat kaçmış diye bir söylenti doğru değil. Böyle bir şey asla yoktur yani kaçmasını gerektirecek bir şey söz konusu değildir onlar işlerini bitirip gittiler" şeklinde konuştu.

Başkan Akdoğan;"Ayrıca Niğde Belediyesi Eski Fertek Yolu, Yeni Terminal'in altından yeni itfaiyenin önüne inen yol başta olmak üzere Eski Kayseri Caddesi asfaltlama programımızda olan yollar arasında. Buraların asfaltlanması Niğde Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hizmette Gece Gündüz Fark Etmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement