HP, Labelexpo'da Dijital Baskı Çözümlerini Tanıttı - Son Dakika
Güncel

HP, Labelexpo'da Dijital Baskı Çözümlerini Tanıttı

HP, Labelexpo\'da Dijital Baskı Çözümlerini Tanıttı

HP Indigo ile etiket, ambalaj ve karton etiket konusundaki HP çözümleri ve liderliğinin altı çiziliyor.

01.10.2013 14:54

HP, HP Indigo WS6600 Digital Baskı için tanıttığı yeni gümüş mürekkebiyle etiket endüstrisinde(1) dünya çapındaki liderliğini daha da ileriye götürdüğünü duyurdu.

Yeni mürekkep, matbaalar ve Baskı Hizmeti Sağlayıcıları (PSP) için dijital baskı olanaklarına yeni bir devrim getiriyor.

HP aynı zamanda şimdilerde dünya çapında satılan 500'den fazla HP Indigo WS6000 serisiyle de Dijital Baskı sektöründeki büyüme hızını koruduğunu açıkladı. HP Indigo dijital baskı makineleri ile basılmış etiketlerin hacmi, yıllık bileşik büyüme oranı yüzde 5'ten).(2) az olan pazar büyümesini çarpıcı bir şekilde geride bırakarak 2013'ün 3. çeyreğinde, gecen seneye(3) oranla, yüzde 25'ten bile fazla büyüdü. Şirket aynı zamanda ambalaj portföyleri için yeni ve uçtan uca çözümlerinin yanı sıra baskı performansını da artıran HP Indigo WS6000 geliştirme paketinin pazarda gördüğü büyük ilgiye de tanık oldu.

HP Başkan Yardımcısı ve Indigo Bölümü Genel Müdürü Alon Bar-Shany konuyu şöyle değerlendiriyor: "Günümüz markaları, etkisi yüksek ambalajlama ve hızlı işleyiş talep ediyorlar ve HP Indigo teknolojilerinin ihtiyaçlarını karşılamalarını istiyorlar. Etiket pazarındaki eşsiz büyüme hızımız, matbaaların kendilerini sürekli farklılaştırmalarına yardımcı olan yeni çözümler sunarak müşterilerimize en yenilikçi uçta kalmaları için verdiğimiz taahhüdü yansıtıyor"

HP, etiket, karton etiket, ambalaj matbaaları için uçtan uca çözüm önerilerinden oluşan kapsamlı portföyünü Labelexpo Avrupa 2013'de duyurdu.

HP Indigo WS6600 Dijital Baskı için yeni gümüş mürekkep

Şimdiye kadar, 2 milyar metre kareden fazla nitelikli etiket(4) üretiminde kullanılmış gümüş metalik baskı çoğunlukla geleneksel baskı işlemleri kullanılarak uygulanmıştır. HP Indigo Elektronik Silver, dijital baskı uygulamalarında ilk kez yüksek kalitede gümüş mürekkep kullanılmasını mümkün kılıyor. Bu da daha fazla iş fırsatlarının önünü açarken, matbaaların düşük maliyetli ve yüksek kaliteli çözümlerle ihtiyaçlarını karşılaşmalarını da sağlıyor.

Hollanda'daki etiket ve ambalaj sağlayıcısı Geostick B.V., yeni mürekkebin ilk testlerini başarıyla gerçekleştirdi.

Geostick B.V.teknik müdürü Cees Schouten, "Yeni HP Indigo gümüş mürekkebin ilk neticeleri bizi çok heyecanlandırdı. Sonuçlarından kolayca memnun kalan ve geleneksel gümüş baskıyla arasında bir fark göremeyen müşterilerimize bu mürekkeple basılmış etiketleri şimdiden sattık" diyor ve ekliyor: "Yeni gümüş mürekkep bizim için sayısız yeni fırsatlar sağlıyor. Bu platforma yeni yetenekler ve yenilikler getirme konusundaki adanmışlığını sürdüren HP sayesinde, müşterilerimizin sürekli değişen taleplerini tam da ihtiyacımız olan bir çeviklikle karşılıyoruz."

2014 yılının başlarında satışa sunulması beklenen Hp Indigo ElektroInk Silver aralarında boyama, otomotiv, ev kimyasalları, bira ve alkolsüz içkiler olmak üzere bir dizi etiket uygulaması için biçilmiş kaftan. .

HP Indigo WS6000 serisi Dijital Baskı makinesinin 500. kurulumu tamamlandı

HP Çin'de RAKO Etiketten firmasının üretim tesisine HP Indigo WS6000 serisi Dijital Baskı makinesinin kurulumuyla 500. kurulumunu gerçekleştirdiğini de açıkladı. Ek olarak, RAKO, geçen sene 5 HP Indigo WS6600 Dijital Baskı makinesiyle kurulan Almanya'daki tesisine de 3 tane daha HP Indigo Dijital Baskı makinesi da ekledi. Artan kapasite sayesinde firma, daha geniş bir pazara açılırken dijital etiket baskısında üretkenlik verimini de artıracak ek bir kapasiteye kavuştu.

HP Indigo WS6000 serisi geliştirme paketi için pozitif geri bildirimler

Beta müşterileri ağustos ayına piyasaya çıkan HP Indigo WS6000 serisi Dijital Baskı geliştirme paketi için olumlu geri bildirimlerde bulundular. Geliştirme paketi, 4.0 versiyonlu ve ESKO tabanlı, yeni HP SmartStream Labels and Packaging Workflow Suite (HP SmartStream Etiket ve Ambalajlama İş Akış Seti) de dahil olmak üzere baskı performansını artıran bir dizi özellik içeriyor.

Dion Labels başkanı John Dio, "Yeni HP SmartStream Etiket ve Ambalajlama İs Akış Seti mağazalarımızdaki iş akışını zenginleştirdi ve en yüksek beklentilerimizin bile önüne geçti. Adobe® RIP özelliği statik işlerde üç dört kat daha hızlı; değişken veri bileşenleriyle yapılan baskı işlerinde ise e ondan bile daha hızlı," diyor ve devam ediyor: "Ek olarak, yeni renk makinesi bizim elde ettiğimiz renkleri iyileştirmede kullandığımız işlemlerimizin birçoğunu otomatik olarak yapıyor ve renklerle ilgili elde edilen sonuçları daha da iyileştiriyor. Sonuçta, toplam üretkenliğimiz artıyor ve baskı makinelerimizle daha fazla işi her zamankinden daha da kolay yapabiliyoruz."

Bütün bu geliştirilmiş ürünler ve olanaklar, mevcut müşterinin yatırımlarını koruyarak ve HP Indigo Dijital Baskının yeni müşteriler için yatırıma dönüşmesine katkıda bulunarak, matbaalar için yeni olasılıklar yaratmayı da uygun bir hale getiriyorlar.

Ambalaj ve karton etikette yeni uçtan uca çözümler

Dünya çapında ilk kez Labelexpo'da sergilenen HP Indigo 20000 ve 30000 Dijital Baskı Makinelerinin sunduğu yeni uçtan uca çözümler karton etiket ve ambalajlama pazarlarının dönüşümünü hızlandıracak.

Esko 4.0 versiyonlu HP SmartStream Etiket ve Ambalajlama İş Akış Seti- ile gelen HP Indigo 20000 Dijital Baskı Makinesi, ambalajlama, basınca duyarlı etiket ve giydirilmiş etiketler de dahil olmak üzere birçok ambalajlama uygulaması için yüksek kalitede dijital baskı üretiyor. Özellikle HP Indigo 20000 Dijital Baskı özelliklerini desteklemek amacıyla tasarlanan AB Graphics' Digicon 3000 de makineyle birlikte sergileniyor; bu ürün basınca duyarlı etiket ve ambalaj tabakalarının dönüştürülmesine olanak sağlıyor.

HP ilk kez, HP Indigo 30000 Dijital Baskı makinesi üzerinde karton etiket üretimi için uçtan uca çözüm önerilerini sergiliyor ve buna, hem UV hem de sulu baskı-sonrası selektif kaplama yapan TRESU Group ürünü Tresu iCoat 30000 de dahil oluyor. Sergilenen ürünler arasında pahalı araçlara ya da yorucu el müdahalelerine gerek duymaksızın artık maddeleri yok edecek ve baskılı kutuları temizleyecek programlanabilir rulolar içeren Kama soyma ve temizleme ünitesi (SBU) de yer alıyor. SBU böylece eksiksiz ve dijitale uyumlu sonlandırma çözümleri sağlamak üzere otomatik kayıt kameralı kalıp kesme ve folyo ünitesi olan Kama DC 76'ya katılmış oluyor.

HP Indigo 20000 ve 30000 Digital Baskı makineleri, aile işletmelerinden endüstri liderlerine kadar yüzlerce matbaa ve markanın büyük ilgisini topladı. Çözümlerin ticari olarak 2014 senesi itibariyle ulaşılabilir olması bekleniyor.

Daha fazla bilgiye www.hp.com/go/indigo, HP Graphic Arts YouTube kanalı www.youtube.com/hpgraphicarts ve HP Graphic Arts Twitter kanalı www.twitter.com/hpgraphicarts adreslerinden ulaşılabilirsiniz.

HP hakkında

HP, insanlar, kuruluşlar, devletler ve toplumlara anlamlı bir katkı sağlamak amacıyla teknoloji için yeni olasılıklar ortaya çıkarır. Dünyanın en büyük teknoloji şirketi HP, müşteri problemlerini çözmek için baskı, kişisel sistemler, yazılım, hizmetler ve BT altyapısından oluşan bir portföyü bir araya getirir. HP hakkında daha fazla bilgi (NYSE: HPQ) http://www.hp.com adresinde bulunabilir.

(1) IDC pazarının paylaştığı veriye dayanarak.

(2) Smithers Pira "The Future of Global Labels and Release Liner Markets to 2017," makalesi baz alınmıştır, Eylül 2012.

(3) HP iç veri kaynakları baz alınmıştır.

(4) HP Indigo adına Prime Label Market Analysis&Primary Research by IT Strategileri Araştırmaları baz alınmıştır, Haziran 2011.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel HP, Labelexpo'da Dijital Baskı Çözümlerini Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement