HSK Yargıtay'a 4 yeni üye seçti - Son Dakika
Güncel

HSK Yargıtay'a 4 yeni üye seçti

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), boş bulunan 4 Yargıtay üyeliği için seçim yaptı. Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili İhsan Kamil Akçadırcı, Yargıtay üyeliğine seçildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni seçilen üyelere başarı diledi. HSK, başsavcı ve başsavcıvekillerinin yerine daha sonra atama yapacak.

17.01.2024 12:27  Güncelleme: 14:36

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), boş bulunan 4 Yargıtay üyeliği için seçim yaptı. Gelişme sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni üyelere başarılar diledi.

Hakimler Savcılar Genel Kurulu tarafından yapılan seçimde Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili İhsan Kamil Akçadırcı, Yargıtay üyesi oldu.

HSK'YA DİLEKÇE YAZMIŞTI

Yargıtay'a üye seçilenler arasında bulunan İsmail Uçar, daha önce HSK'ya gönderdiği dilekçeyle gündem olmuştu. Uçar, söz konusu dilekçesinde "Çıkar karşılığında uyuşturucu satıcıları ve sanal bahisçilerin tahliye edildiği ve erişim engelleme kararları verildiği" iddiasında bulunmuştu.

ADALET BAKANI'NDAN TEBRİK

Yargıtay üyeliklerine seçilen başsavcı ve başsavcıvekillerinin yerine HSK tarafından daha sonra atama yapılacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yeni seçilen üyelere başarı dilediği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Hakimler ve Savcılar Kurulunca Yargıtay Üyeliklerine seçilen Hasan Yılmaz, Ahmet Akça, İsmail Uçar, İhsan Kamil Akçadırcı'yı tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun."

HSK Yargıtay\'a 4 yeni üye seçti
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Serkan Basar: reis istemezse adım atamazsınız sanki kararı siz verdiniz :) 10 6 Yanıtla

Advertisement