HSK seçiminde uzlaşma sağlandı! Üyeleri hem Cumhur hem de Millet İttifakı belirleyecek - Son Dakika
Güncel

HSK seçiminde uzlaşma sağlandı! Üyeleri hem Cumhur hem de Millet İttifakı belirleyecek

Hakimler ve Savcılar Kurulu seçimi için muhalefet ile iktidar anlaştı. 7 üyeden 4'ünü Cumhur İttifakı, 3'ünü Millet İttifakı belirleyecek. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Siyasi partilere uzlaşma perspektifi için teşekkürler" ifadelerini kullandı.

20.05.2021 11:16  Güncelleme: 11:42

Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) seçiminde uzlaşı sağlandı. Üyelerden 4'ünü Cumhur İttifakı, 3'ünü Millet İttifakı belirleyecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "HSK üylerinin uzlaşmayla seçilmesi çok önemli, siyasi partilere uzlaşma perspektifi için teşekkürler" ifadelerine yer verdi.

MECLİS 7 YENİ HSK ÜYESİ BELİRLEYECEK

Öte yandan, Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon toplantısı öncesi, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın büyük ölçüde uzlaşıya vardığı öğrenildi. Buna göre; Meclis'in belirleyeceği 7 yeni HSK üyesinden, 3'ü Millet İttifakı'nın, 4'ü de Cumhur İttifakı'nın önereceği üyeler arasından seçilecek.

HSK ÜYELERİ NASIL BELİRLENİYOR?

13 üyeden oluşan HSK'nın Adalet Bakanı ve Bakan Yardımcısı haricindeki 11 üyesinin görev süresi 7 Haziran'da sona erecek. Bu nedenle kısa bir süre önce yeni HSK üyelerinin belirlenmesi için seçim süreci başlamıştı. Adalet Bakanı ve bir Bakan Yardımcısı kurulun doğal üyesi. Diğer 11 üyeden 4'ünü Cumhurbaşkanı, 7'sini ise Meclis seçiyor. Cumhurbaşkanı 4 üyeyi birinci sınıf adli ve idari yargı hakim-savcıları arasından, Meclis ise 7 HSK üyesinden üçünü Yargıtay, birini Danıştay üyeleri arasından üçünü ise hukukçu öğretim üyeleri ile meslekte 15 yılını doldurmuş avukatlar arasından seçiyor.

HSK seçiminde uzlaşma sağlandı! Üyeleri hem Cumhur hem de Millet İttifakı belirleyecek

Son Dakika Güncel HSK seçiminde uzlaşma sağlandı! Üyeleri hem Cumhur hem de Millet İttifakı belirleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Oku: Süleyman istifaaaa 17 14 Yanıtla
  • Adalet: 4 nü iktidar belirliyor ne guzel.. ya hukukcuyu neden siyasetci belirler bunu kimse sorgulamiyor..Adalet bagimsiz olmali.ki yarin yanlislarini yargilayacak hukukcu bulasın.. 13 5 Yanıtla
  • Men dakka dukka: ne güzel ya Adalet temsilcilerini siyasiler belirliyor 17 1 Yanıtla
  • Burhan: hukuk siyasete kurban gidiyor ha cumhur , ha millet ne fark ediyor ki... 9 0 Yanıtla
  • Tam bağımsız: Bağımsız yargı diye yırtınan muhalefet,kendisi seçimlere dahil olunca tam bağımsız yargı olmuş,bu millet zerre kadar umurunuzdaysa ben hiç bir şey bilmiyorum.kısacası bugün itiraz ettiğiniz sandığımız ne varsa yarın sizin elinizde olduğu zaman sizde üç maymunları oynayıp duracaksınız.al birini vur ötekini. 7 1 Yanıtla
  • Şahit : Takım tutmak gibi hukukçu tutarlar.Yargi bağımsız olsun diye haykiranlar payı alınca susarlar. 6 0 Yanıtla
  • Adalet : 8 olsun ikiye bölsünler 4 -4 oy daha adil olur 4 1 Yanıtla
  • Brk: Ne güzel bağımsız bir yargı sistemimiz var:)) 2 0 Yanıtla
  • yetmez : ama evet 0 1 Yanıtla

Advertisement